Bábo, bábo, bábovičko, jestli se mi nepovedeš...
Ale kuš. To se ví, že povedeš! A budeš jako bys z oka vypadla té od babičky. Až na ta makra. Ta budou totiž na míru padnoucí do zdravého životního stylu.
1 porce obsahuje
- 121 kcal
- 12 g sacharidů
- 5 g tuků
- 7 g bílkovin
Na 18 porcí
- 300 g špaldové mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 balení kypřicího prášku
- 50 g erythritolu
- 1 špetka soli
- 3 vejce
- 400 ml kefíru
- 50 g ghee
- 1 lžíce kakaa
- 30 g čokoládového proteinu
Postup
-
Troubu předehřejeme na 170 °C.
-
V jedné míse smícháme všechny suché ingredience – mouku, vanilkový protein, kypřicí prášek, erythritol a sůl.
-
V jiné (větší) míse spolu vyšleháme vejce, ghíčko pokojové teploty a 300 ml kefíru do hladké pěny. Následně postupně zašleháme i sypkou směs z předchozího kroku.
-
Ze vzniklého těsta oddělíme 1/3 do které přidáme zbylých 100 ml kefíru, kakao a čokoládový protein.
-
Formu nabábovku důkladně vymažeme ghíčkem.
Na její dno nalijeme 1/3 světlého těsta, následně všechno kakaové těsto a navrch znovu zbylé světlé těsto. Pár cik‑cak tahy špejlí v těstě můžeme pomoci hezčímu mramorování.
-
Pečeme přibližně 45 minut v předehřáté troubě, dokud bábovka nezezlátne. Na konci pečení můžeme provést starý dobrý kontrolní test špejlí :).
Než bábovku vyklopíme, necháme ji chvíli vychladnout a odstát.
-
Než se po bábovce zapráší, nafotíme ji a nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.