A přišel podzim, všude voní skořice a v ruce nám hřeje Pumpkin Spice Latte. Co se k tomu zakousnout do perfektně nadýchaného a vláčného perníkového dortu?
P.S.: Bude vás stát jen chvilku času a pár kalorií.
1 porce obsahuje
- 211 kcal
- 23 g sacharidů
- 6,6 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 8 porcí
- 200 g špaldové mouky
- 1 balení kypřicího prášku
- 20 g xylitolu
- 2 čajové lžičky skořice
- 1 čajová lžička mletého zázvoru
- 1 čajová lžička muškátového oříšku
- 20 g vlašských ořechů
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- 210 g jablečného pyré
- 300 g tvarohu
- 100 g ricotty
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 čajová lžička skořice
- 300 g tvarohu
- 100 g ricotty
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 čajová lžička skořice
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Ve větší míse společně smícháme všechny suché ingredience.
-
V jiné míse vyšleháme mokré ingredience a přilijeme je k těm suchým z předchozího bodu.
-
Zpracujeme tekuté těsto, které přelijeme do dortové formy (na dně vyložené pečicím papírem, po stranách omaštěné máslem nebo olejem).
-
Pečeme asi 30 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
-
Mezitím si připravíme krém. Jednoduše společně vyšleháme všechny potřebné ingredience a dáme odpočívat do lednice.
-
Jakmile je korpus vychladlý, seřízneme z něj "čepici" (nevzhledně vyběhlé těsto). Toto přebytečné těsto natrháme na kousky.
-
Korpus pomažeme krémem, vložíme zpět do formy a zasypeme natrhaným těstem. Hotový dort dáme chladit přes noc do lednice.
-
Výsledek nafotíme, nasdílíme na Instagram a označíme @aktinrecepty.
Dobrou chuť!
-
Dobrou chuť!