Vilgain Sardinky v bio extra panenském olivovém oleji – z Atlantského oceánu, bohaté na omega‑3, velké šťavnaté kusy
Vilgain Sardinky v bio extra panenském olivovém oleji – z Atlantského oceánu, bohaté na omega‑3, velké šťavnaté kusy
Vilgain Sardinky v bio extra panenském olivovém oleji - bílkovinami a omega‑3 mastnými tuky nabité rybky v prémiové chuti a kvalitě
Vilgain Sardinky HGT patří mezi to nejlepší, co ti moře může nabídnout. Kromě výrazné chuti s jemnou sladkostí tě potěší i arzenálem nutrientů nezbytných pro kvalitní život.
Prvotřídní zpracování a prémiová kvalita
Rybolov probíhá ve vodách středozemního moře a atlantského oceánu poblíž břehů Španělska a Velké Británie.
Po výlovu putují ty největší kousky do rodinného podniku v provincii La Rioja jižně od španělského Bilbaa. Tady se sardinky zpracovávají pomocí tradičních řemeslných technik a do praktické skleničky se vkládají již vařené, bez hlavy, ocasu a vnitřností. Po naporcování se přidá akorát kvalitní španělský BIO olivový olej, který doladí chuťový profil a extra výživné sardinky top chuti jsou na světě.
Ryba bohatá na nutrienty
Sardinky jsou zdrojem nenasycených mastných tuků, a i přes jejich malé rozměry obsahují na 100 g pevného podílu až 0,4 g EPA a DHA - omega‑3 mastných kyselin. Ty se spojují s protizánětlivými účinky a zlepšením kardiovaskulárního zdraví. Stejně tak jsou výborným zdrojem bílkovin a esenciálních aminokyselin, zejména lysinu, leucinu, kyseliny glutamové a dalších [1].
O sardinkách se také mluví ve spojení s protizánětlivými účinky a s bojem proti oxidativnímu stresu, a to díky minerálním látkám jako draslík, vápník, hořčík, zinek a železo, které se také v hojné míře v sardinkách objevují [2].
Vilgain Sardinky HGT obsahují větší, šťavnatější a chutnější kusy než běžné sardinky v plechovce z obchodu a skvěle ti zachutnají v salátech i sardinkových sendvičích. Pokud ti ale můžeme poradit, už je neohřívej, jinak olivový olej ztratí všechny benefity.
Vilgain Sardinky v bio extra panenském olivovém oleji v bodech:
- velké kusy sardinek v BIO olivovém oleji
- tradiční řemeslné zpracování rodinnou španělskou firmou
- baleno v praktické skleničce
- vysoký obsah omega‑3 EPA a DHA
- vysoký obsah bílkovin a zdroj mikronutrientů
- skvělé do salátů nebo na sendviče
[1] Seasonal Changes in Free Amino Acid and Fatty Acid Compositions of Sardines (2020), DOI:https://doi.org/10.3390/foods9070867
[2] Eating more sardines instead of fish oil supplementation: Beyond omega‑3 polyunsaturated fatty acids, a matrix of nutrients with cardiovascular benefits (2023), DOI: https://doi.org/10.3389/fnut.2023.1107475
Ingredience
Sardinka (Sardina Pilchardus) 70 % (5 - 6 kusů), extra panenský olivový olej* 29 %, sůl.
*z ekologického zemědělství
190 g sklenice obsahuje 133 g pevného podílu.
Země výroby: Španělsko.
Původ ryby: Středozemní moře a černé moře (FAO 37), Středovýchodní Atlantik (FAO 34), Severozápadní Tichý oceán (61).
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Kalorické tabulky
100 g | |
Energetická hodnota | 1379 kJ / 333 kcal |
Tuky | 29 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 5,8 g |
Sacharidy | 0 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 18 g |
Sůl | 0,8 g |
Upozornění
- Potravina.
- Výrobek může obsahovat kosti.
- Skladujte na suchém místě, mimo zdroje tepla a přímé sluneční záření.
- Po otevření skladujte v chladničce a postřebujte do 24 hodin.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.