Sardinky v konzervě
Sardinky se řadí mezi drobné, středně tučné mořské ryby, které jsou v některých zemích považovány za delikatesu. Přestože není obtížné sehnat sardinky čerstvě vylovené a chlazené, oblíbené jsou zejména v konzervované podobě. Sardinky se vyznačují vysokým obsahem bílkovin, omega 3 mastných kyselin, vitaminu B12, vitaminu D a vápníku (pokud jsou konzumovány s kostmi).
Sardinky představují snadnou a rychlou svačinu - jsou vhodné do salátů, k těstovinám, k výrobě pomazánky nebo jen tak na pečivo.
U nás prodáváme pouze kvalitní sardinky - žádné šproty, sardele nebo sledě. Vyzkoušet můžeš Vilgain Sardinky ve vlastní šťávě nebo v extra panenském olivovém oleji. Nejvyšší kvalitou se vyznačují Sardinky HGT, které se zpracovávají pomocí tradičních řemeslných technik.
Při dlouhodobém skladování se doporučuje konzervu se sardinkami pravidelně otáčet, díky čemuž dochází k rovnoměrnější maceraci a zjemnění masa - dle některých labužníků zrají sardinky stejně jako kvalitní víno.