Kešu másla
100% kešu másla
Kešu másla patří mezi jedny z nejoblíbenějších ořechových másel. Svou oblibu získala díky sladké chuti, která se snadno vyrovná ochuceným ořechovým krémům, a navíc bez gramu cukru či jiných přidaných látek navíc.
Složení kešu másla
Kešu ořechy prochází, ještě před jejich mletím, procesem šetrného pražení, díky kterému se dále rozvíjí a zvýrazňuje jejich chuť. Ještě lahodnější chuti másla lze dosáhnout díky tzv. aktivaci ořechů. Kešu máslo z aktivovaných ořechů je tak značně sladší a méně hořké než klasické kešu máslo. 100% kešu máslo:
- obsahuje cca 15 g bílkovin na 100 g,
- má vyšší obsah sacharidů,
- je zdrojem zdraví prospěšných tuků,
- obsahuje vitaminy a minerální látky - hořčík, zinek a měď.
Použití kešu másla
Kešu másla se nejčastěji zapojují do přípravy snídaní v podobě kaší či pudinků, jsou vhodné i na ochucení tvarohu, jogurtu či proteinu. Kešu krémy najdou své využití i při pečení cukroví nebo dortů, v asijských receptech, nebo jako veganská náhrada smetany.