Mandlová másla

Produktů: 18
Řazení
:
Výchozí

100% mandlová másla

Mandlová másla se vyznačují jemně nahořklou chutí a řadí se mezi nejpopulárnější ořechová másla. Vyrábí se z pražených mandlí, bez přidaného cukru, soli nebo oleje. Ještě plnější mandlovou chuť si můžeš vychutnat díky mandlovému máslu z aktivovaných ořechů.

Složení mandlového másla

Mandlová másla se vyrábí z loupaných či neloupaných mandlí. Másla z loupaných blanšírovaných mandlí je krémovější a výrazně sladší než máslo z neloupaných mandlí. Máslo z neloupaných mandlí je naopak bohatší na antioxidanty. Obecně o 100% mandlových máslech platí, že:

  • obsahují cca 21 g bílkovin,
  • mají vyšší obsah sacharidů,
  • jsou dobrým zdrojem vlákninyvitaminu E,

Použití mandlového másla

Mandlové máslo se výborně hodí na dochucení kaší, smoothies, palačinek či proteinových nápojů. Je i skvělou přísadou do dezertů či omáček. Máslo z blanšírovaných mandlí může sloužit také k výrobě marcipánu - stačí přidat cukr a vodu (případně vaječné bílky).