
100% mandlová másla
Mandlová másla se vyznačují jemně nahořklou chutí a řadí se mezi nejpopulárnější ořechová másla. Vyrábí se z pražených mandlí, bez přidaného cukru, soli nebo oleje. Ještě plnější mandlovou chuť si můžeš vychutnat díky mandlovému máslu z aktivovaných ořechů.
Složení mandlového másla
Mandlová másla se vyrábí z loupaných či neloupaných mandlí. Másla z loupaných blanšírovaných mandlí je krémovější a výrazně sladší než máslo z neloupaných mandlí. Máslo z neloupaných mandlí je naopak bohatší na antioxidanty. Obecně o 100% mandlových máslech platí, že:
- obsahují cca 21 g bílkovin,
- mají vyšší obsah sacharidů,
- jsou dobrým zdrojem vlákniny a vitaminu E,
Použití mandlového másla
Mandlové máslo se výborně hodí na dochucení kaší, smoothies, palačinek či proteinových nápojů. Je i skvělou přísadou do dezertů či omáček. Máslo z blanšírovaných mandlí může sloužit také k výrobě marcipánu - stačí přidat cukr a vodu (případně vaječné bílky).