Vilgain Bezlepkové těsto na pizzu ⁠–⁠ nadýchaný základ na pizzu z Itálie, ruční výroba, vhodné i pro celiaky

Vilgain Bezlepkové těsto na pizzu ⁠–⁠ nadýchaný základ na pizzu z Itálie, ruční výroba, vhodné i pro celiaky

Autentická italská pizza bez lepku

I celiaci si teď můžou vychutnat pizzu, která chutná jako v Neapoli. Vilgain Gluten‑free Těsto na pizzu je totiž opak většiny bezlepkových těst, které vytvoří akorát suchou a tvrdou placku. My jsme sestavili složení tak, aby byla pizza měkoučká a nadýchaná. Navíc ji necháváme ručně vyrábět kousek od Říma. Můžeš se tak těšit na exkluzivní bezlepkovou verzi tradiční italské pochoutky připravené do pár minut.

Hotovo za 10 minut i s pečením

Příprava večeře snad nemůže být jednodušší. Přidej na těsto ingredience dle libosti a zapeč je spolu v troubě na 250–330 °C po dobu zhruba 5–7 minut

Rozbalíš obal

Přidáš co chceš

– 3 min –

7 min pečeš v troubě na 250‑330° C a máš hotovo

– 10 min –

Gluten‑free, přitom pořád nadýchaná

Bezlepkové pečivo má špatnou pověst. Tvrdé a hutné těsto málokdy vyvolá údiv nebo přání si ho dát znova. To ale neplatí pro naše bezlepkové těsto na pizzu. 

I přesto, že obsahuje méně než 20 ppm lepku, si ho vychutnáš s texturou měkoučkou jako v peřince.

Speciální receptura s pšenicí bez lepku v hlavní roli 

Základ tvoří pouze několik výběrových ingrediencí, které společně vytváří unikátní profil chuti.

Italský olivový olej je tu pro lepší chuť a příjemnou vláčnost těsta.

Bezlepková pšenice se postará o texturu věrnou pizze z klasického těsta.

Voda z vysokohorských pramenů použitá při výrobě je křišťálově čistá a bez chemických příměsí.

Lokální pěstování a řemeslná výroba

Základní suroviny jsou lokálně pěstovány na farmě naším dodavatelem. Pšenice, pohanka i kukuřice se tak mohou pyšnit původem z oblasti východně od Říma, slunného Abruzza, kraje s kvalitní půdou, kde zároveň probíhá i řemeslné zpracování pizzy.

Všechny suroviny jsou italského původu.

Tradiční ruční hnětení těsta pro perfektní texturu.

Jaký je rozdíl mezi našimi pizzami?

Ačkoliv to tak na první pohled nevypadá, nějaké rozdíly mezi našimi základy přeci jen existují. A to (kromě očividného rozdílu ve tvaru) hlavně v typu použitých mouk, a tedy i jejich následné struktuře a stravitelnosti.

Vilgain® Těsto na pizzu Vilgain® Těsto na pizzu grande Vilgain® Těsto na pinsu Vilgain® Bezlepkové těsto na pizzu
Tvar
Tvar
Tvar
Tvar
kulatý kulatý podlouhlý oválný až obdélníkový kulatý
Velikost
Velikost
Velikost
Velikost
průměr 25 cm průměr 32 cm rozměry 35 x 19 cm průměr 30 cm
Struktura
Struktura
Struktura
Struktura
tenčí a křupavá více nadýchaná, měkká uvnitř a křupavá na povrchu více nadýchaná, měkká uvnitř a křupavá na povrchu tenčí, lehce nadýchaná a křupavá
Použitá mouka
Použitá mouka
Použitá mouka
Použitá mouka
pšeničná a semolinová pšeničná, sójová a rýžová pšeničná, sójová a rýžová bezlepková pšeničná, pohanková a kukuřičná
Doba kynutí
Doba kynutí
Doba kynutí
Doba kynutí
standardní doba kynutí dlouhé pomalé kynutí dlouhé pomalé kynutí dlouhé pomalé kynutí
Zpracování
Zpracování
Zpracování
Zpracování
strojové ruční ruční ruční
Způsob pečení
Způsob pečení
Způsob pečení
Způsob pečení
elektrická pec pec na dřevo pec na dřevo elektrická pec
Koupit Koupit Koupit Koupit
Balení: 225 g

Průměr: cca 30 cm

100 g
Energetická hodnota
1101 kJ / 260 kcal
Tuky
2,7 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0,4 g
Sacharidy
57 g
- z toho cukry
2,7 g
Vláknina
3 g
Bílkoviny
0,5 g
Sůl
1,3 g

Ingredience

Bezlepkový pšeničný škrob, voda, kukuřičný škrob, kukuřičný kvásek (voda, kukuřičná mouka), extra panenský olivový olej, inulinová vláknina (čekanka), emulgátor: celulóza, dextróza, modifikovaný škrob, sůl, pohanková mouka, vláknina psyllium, stabilizátor: xantanová guma.

Návod k použití

  • Ochuťte a upečte v předehřáté statické troubě při 250 - 330 °C po dobu asi 5 - 7 minut.
  • Pokud použijete troubu na max 250 °C, můžete využít přibalený papír místo plechu na pečení.

Upozornění

  • Potravina.
  • Skladujte v chladu, suchu a temnu.
  • Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.

Oblíbené alternativy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inspiruj se recepty s tímto produktem

Sladká pizza

Sladká pizza

Související produkty

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Ostatní také nakoupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,2
37 hodnocení

Výborné a skvěle zasytí🤍

Těsto mělo po otevření po čichu nahořklou podchuť, která bohužel přetrvala i chuťově po upečení. Do expirace přitom zbývaly dva měsíce, takže by to problém být neměl.

Ahoj Anno, mrkni na emailovou zprávu od Aktinu, na těsto se raději podíváme. Hezký den

Perfektní. Těsto jsme trochu navlhčili a poté ozdobili. Je velmi lahodný, určitě si ho objednám více.Moc děkuji.

Bohužel mám stejnou zkušenost. Po zakoupení produktu bylo testo popraskané, ale neřešila jsem to. Po dobrém uskladnení jsem testo vytáhla a bylo rozdrolené na nekolik kousků, takže letelo rovnou do koše. Expirace byla přitom až do června.

Ahoj Nicol, to nás mrzí. Prosím, pokud ti dojde produkt, který není v pořádku, neboj se nám ihned s fotografiemi ozvat - podpora@aktin.cz 😊.
1
zodpovězený dotaz
Dobrý den V balíčku jsou 2ks těsta, nebo jen 1ks? Děkuji