Vilgain Bulgur – snadno stravitelná obilovina s lehce oříškovou chutí
Vilgain Bulgur – snadno stravitelná obilovina s lehce oříškovou chutí
Vilgain Bulgur - lámaná pšenice s univerzálním využitím v kuchyni
Malá jako zrnka rýže, ale světle okrové, někdy až hnědé barvy. Tak se dá ve zkratce popsat bulgur, naklíčená nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice vzdáleně připomínající svého příbuzného kuskus.
Balkánský skvost
V české kuchyni zatím bulgur příliš často nenajdeš, jeho původ se dá vystopovat do států bývalé Jugoslávie, Libanonu a blízkého východu kde se stále těší vysoké oblibě obzvláště v národních pokrmech typu tabouli, pilaf, falafel nebo kibbeh.
Výživná potravina se snadnou přípravou
Pšeničný bulgur je ideální surovinou pokud nestíháš a potřebuješ uvařit něco rychlého a vydatného. Připravit tak můžeš jednoduché improvizované rizoto, různé variace studených salátů nebo prostou kombinaci s plátkem masa. Kromě bezproblémové přípravy ti bulgur nabídne jemně oříškovou chuť, kterou si můžeš vychutnat bez nadýmání.
Vilgain Bulgur v bodech:
- nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice
- oblíbená pochoutka z balkánu a blízkého východu
- rychlá a jednoduchá příprava
- snadná stravitelnost bez nadýmání
- vhodné jako příloha, do salátů, nádivek nebo k masu
- jemně oříšková chuť
Ingredience
Bulgur pšenice hrubě mletá 100 %.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Kalorické tabulky
100 g | |
Energetická hodnota | 1503 kJ / 359 kcal |
Tuky | 2,3 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 77 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 10,8 g |
Sůl | 0 g |
Návod k použití:
- Bulgur důkladně propláchněte, zalijte vařící vodou (poměr 2:1, voda:bulgur), přidejte sůl a kapku oleje.
- Povařte 2 minuty a dalších 20 minut nechte dojít.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte na chladném a suchém místě, mimo dosah přímého slunečního záření, tepla a vlhkosti.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.