Šťavnatý fresh salát, co je do pár minut na stole? Máme a rádi ho naučíme i vás. Tak pojďme na to!
1 porce obsahuje
- 360 kcal
- 19,2 g sacharidů
- 28 g tuků
- 3,9 g bílkovin
Na 2 porce
- 150 g bulguru
- listová petržel
- máta
- 3 rajčata
- jarní cibulka
- 30 ml citronové šťávy
- 60 ml olivového oleje
- sůl
- pepř
- 100 g okurky
Postup
-
Bulgur uvařte podle návodu na obalu.
-
Mezitím v hluboké míse smíchejte nasekanou petrželku a mátu, nakrájená rajčata, jarní cibulku a nakrájenou okurku.
-
Když je bulgur uvařený, nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu, případně ho propláchněte studenou vodou, aby se zastavil proces vaření.
-
Přidejte vychladlý bulgur do mísy s bylinkami a zeleninou.
-
Celou směs promíchejte s čerstvou citronovou šťávou, extra panenským olivovým olejem, solí a čerstvě mletým černým pepřem. Vše důkladně ale šetrně promíchejte.
-
Salát nechte před podáváním alespoň 30 minut odležet v chladničce, aby se chutě propojily.
-
Před podáváním ještě jednou ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem nebo citronovou šťávou.
-
Podávejte chlazený jako osvěžující přílohu nebo lehký hlavní chod.