Salát Tabbouleh z bulguru

20 min. + nechat odležet 30 minut v lednici
3 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Salát Tabbouleh z bulguru
ilustrační foto, zdroj: healthfulblondie.com

Šťavnatý fresh salát, co je do pár minut na stole? Máme a rádi ho naučíme i vás. Tak pojďme na to!

1 porce obsahuje 1 miska salátu

  • 360 kcal
  • 19,2 g sacharidů
  • 28 g tuků
  • 3,9 g bílkovin

Na 2 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Bulgur uvařte podle návodu na obalu.

  2. Mezitím v hluboké míse smíchejte nasekanou petrželku a mátu, nakrájená rajčata, jarní cibulku a nakrájenou okurku.

  3. Když je bulgur uvařený, nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu, případně ho propláchněte studenou vodou, aby se zastavil proces vaření.

  4. Přidejte vychladlý bulgur do mísy s bylinkami a zeleninou.

  5. Celou směs promíchejte s čerstvou citronovou šťávou, extra panenským olivovým olejem, solí a čerstvě mletým černým pepřem. Vše důkladně ale šetrně promíchejte.

  6. Salát nechte před podáváním alespoň 30 minut odležet v chladničce, aby se chutě propojily.

  7. Před podáváním ještě jednou ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem nebo citronovou šťávou.

  8. Podávejte chlazený jako osvěžující přílohu nebo lehký hlavní chod.

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
3 Líbí se mi Uložit recept

Použité produkty v receptu

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________