Máte rádi rizoto? A nahradit rýži bulgurem už jste zkoušeli? Že ne? Tak to je ten správný čas vyzkoušet to právě teď. Tahle šťavnatá příloha se ke kuřeti a zelenině dokonale hodí. Navíc máte za pár minut na stole vyvážený zdravý oběd, který lze kombinovat pokaždé trochu jinak a skvěle se hodí i jako mealprep s sebou do krabičky. 🤩
Tak se pojďte kouknout, jak na to!
1 porce obsahuje
- 361,8 kcal
- 20,7 g sacharidů
- 12,7 g tuků
- 40 g bílkovin
Na 4 porce
- 600 g kuřecích prs
- 320 g bulguru
- 400 g cherry rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 500 ml kuřecího vývaru
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička koriandru
- 1 čajová lžička mleté papriky
- sůl
- pepř
- petrželová nať
Postup
-
V hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje na střední teplotě. Přidejte kuřecí maso a opečte dozlatova. Vyjměte z hrnce a dejte stranou. -
Do stejného hrnce přidejte zbývající olej, cibuli a česnek, a orestujte, dokud nejsou změklé.
-
Přidejte cherry rajčata, kmín, papriku, koriandr a sůl a pepř podle chuti. Vařte 5 minut, dokud rajčata nezměknou.
-
Přidejte bulgur a promíchejte s ostatními ingrediencemi.
-
Přilijte kuřecí vývar a přiveďte k varu. Snižte teplotu, přikryjte a nechte dusit 15 minut, dokud bulgur nebude měkký.
-
Vraťte kuřecí maso do hrnce, promíchejte s bulgurem a rajčaty, a nechte na mírném ohni ještě 5 minut prohřát.
-
Před podáváním posypte nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!