Vilgain Basmati rýže hnědá BIO – ručně zpracovaná voňavá odrůda z úpatí Himálajů
Vilgain Basmati rýže hnědá BIO – ručně zpracovaná voňavá odrůda z úpatí Himálajů
Vilgain Basmati rýže hnědá BIO - nejušlechtilejší odrůda rýže, pěstována na úpatí Himalájí v Pákistánu
Basmati je rýže s typickými dlouhými zrny, která má své specifické aroma a oříškovou chuť. Naše basmati rýže je navíc v BIO kvalitě a v hnědé, "natural" verzi.
Nejušchletilejší odrůda rýže, které se jinak přezdívá "královna vůní"
Basmati je nejušlechtilejší odrůda rýže, která je pěstována na polích úpatí Himalájí v Pákistánu, díky čemuž je rýže zavlažována přímo vodou z ledovců. Slovo basmati v překladu z hindštiny znamená "královna vůní", což tuto odrůdu rýže dokonale vystihuje. Basmati rýži poznáš na první pohled dle dlouhých zrn, a také po vůni dle jejího specifického aroma a lehce oříškové vůni a chuti.
Kvalita pěstování rýže a jejího následného balení je na prvním místě
Vilgain Basmati rýže je zpracována a následně balena malou rodinnou firmou v Itálii, která si zakládá na kvalitě a dohledatelnosti svých surovin. Jak každý krok zpracování, tak každá šarže výsledného produktu je přísně kontrolována, aby splňovala veškeré požadavky na kvalitu. Rýže je v BIO kvalitě, což znamená, že byla vypěstována v ekologickém zemědělství a také pochází vždy ze sklizně z jednoho roku.
Hnědá rýže obsahuje řadu vitaminů, antioxidantů a minerálních látek. Mezi nejvíce obsáhlé vitaminy v hnědé rýži patří vitamin B1, B3 a B6, mangan, hořčík, fosfor, železo a zinek.
Vilgain Basmati rýže hnědá BIO v bodech:
- nejušlechtilější odrůda rýže
- pěstována na úpatí Himalájí v Pákistánu
- typický dlouhý tvar zrn
- specifické aroma, oříšková chuť
- zpracováno a baleno rodinnou firmou v Itálii
- obsahuje vlákninu, minerální látky a vitaminy
- BIO kvalita
- všechny šarže jsou testované na obsah těžkých kovů
Ingredience
BIO basmati rýže hnědá 100 %.
Země původu: Pákistán.
Kalorické tabulky
100 g | |
Energetická hodnota | 1529 kJ / 361 kcal |
Tuky | 1,9 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 77,4 g |
- z toho cukry | 1,2 g |
Vláknina | 1,9 g |
Bílkoviny | 7,5 g |
Sůl | 0,02 g |
Doporučení výrobce
- Návod na přípravu: Rýži důkladně propláchněte vodou, nasypejte do hrnce a přidejte vodu. Na každý šálek rýže přidejte 2 šálky vody. Přiveďte k varu a osolte 1 lžičkou soli. Zakryjte hrnec pokličkou a nechte rýži vařit na mírném/středním plameni 20–25 minut. Po celou dobu vaření neodklápějte pokličku a rýži nemíchejte. Po uvaření nechte rýži 5 minut odstát a jemně ji promíchejte vidličkou. Podávejte v kombinaci s polévkou, dušeným masem či kari.
Upozornění
- Potravina.
- Uchovávejte mimo dosah dětí.
- Skladujte v chladu, na suchém a tmavém místě.
- Vilgain s.r.o. (dříve Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno (dříve Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), Ič 29269555.