Vilgain Tagliatelle těstoviny BIO – 250 g – autentické italské těstoviny, šetrné zpracování pro perfektní texturu
Vilgain Tagliatelle těstoviny BIO – 250 g – autentické italské těstoviny, šetrné zpracování pro perfektní texturu
Vilgain Tagliatelle BIO - italské vaječné těstoviny z prémiových surovin ekologického zemědělství
Vilgain Tagliatelle BIO jsou exkluzivní vaječné těstoviny ze semoliny. A když říkáme exkluzivní, opravdu to tak myslíme v každém slova smyslu – ingredience pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství z malé rodinné farmy v severní Itálii a výroba probíhá hezky poctivě postaru.
Přírodní suroviny vysoké kvality
V hlavní roli se ti představí tvrdozrnná pšenice. Ta se pyšní vyšším obsahem mikroživin než jiné obilniny jako pšenice nebo ječmen. Hned v závěsu jsou vajíčka, která dodají těstovinám nejen plnohodnotné bílkoviny a stálý tvar, ale hlavně hladkou strukturu.
Obě hlavní suroviny pochází z italského Langhe, oblasti proslavené světovými víny a piemontskými oříšky. Právě optimální podnebí tohoto regionu a čistota místní půdy dodává těstovinám autentickou chuť a vysoký obsah mikroživin.
Tradiční ruční výroba
Obilí meleme v dřevěných mlýnech co nejdříve po sklizni, díky čemuž minimalizujeme riziko oxidace. Následně semolinu smícháme s vodou do těsta a extruzí vytvoříme požadovaný tvar těstovin. Pak je necháme přirozeně uschnout. Extruze bronzovou tryskou je považována za jeden z nejlepších a nejspolehlivějších postupů výroby, protože na těstovinách vytváří hrubší povrch, ke kterému pak omáčka lépe přilne. Celý proces zpracování se odehrává za nízkých teplot pro zachování maximální nutriční hodnoty surovin a za pečlivého dozoru. Díky tomu můžeme zajistit prvotřídní texturu, prémiovou kvalitu i skvělou chuť.
Perfektní s omáčkami
Tagliatelle jsou dlouhé a ploché těstoviny s jemně žvýkavou texturou, které jsou perfektní pro nasáknutí a udržení chuti tvých oblíbených omáček. Vychutnáš si je stejnou měrou s masovou bolognese i rajčatovo‑bazalkovou. Pokud pospícháš, omáčky geniálně nahradí také červené či zelené pesto.
Vilgain Tagliatelle BIO v bodech:
- chuťově jemné těstoviny, co nasáknou maximum omáčky
- ručně vyráběno tradičními metodami
- mleto ihned po sklizni pro maximální zachování chuti a nutrientů
- vyráběno šetrně v nízké teplotě
- původem z rodinné farmy v severní Itálii
- chutný zdroj bílkovin
- v BIO kvalitě
Ingredience
BIO krupice z tvrdé pšenice, BIO vejce (20 %), voda.
Země původu: Itálie.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Může obsahovat stopy sóji a hořčice.
Kalorické tabulky
100 g | |
Energetická hodnota | 1578 kJ / 373 kcal |
Tuky | 3,7 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 70 g |
- z toho cukry | 4 g |
Vláknina | 3,8 g |
Bílkoviny | 13 g |
Sůl | 0,12 g |
Návod k použití
- Vložte do 1 litru osolené vody a za občasného míchání vařte 4 - 6 minut.
- Sceďte a servírujte.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte na chladném a suchém místě.
- Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.