Arax Těstoviny semolinové drobení Tarhoňa hrubá "Piombi"
Arax Těstoviny semolinové drobení Tarhoňa hrubá "Piombi"
Arax Těstoviny semolinové drobení Tarhoňa hrubá "Piombi" - těstovinová rýže maďarského původu jako nevšední příloha
Arax Těstoviny semolinové drobení Tarhoňa hrubá "Piombi" je druh těstovinové rýže používané nejvíce na Slovensku a v Maďarsku. Jedná se o malé nočky vyráběné z nudlového těsta. V české kuchyni se velmi podobá drobení. Výroba je velmi snadná a nenáročná. Z hrubé semolinové mouky a vody se zpracuje tuhé těsto tak, aby se mohl strouhat na struhadle. Vzniklé vločky se nechají usušit na slunci či v troubě. Tarhoňa se podává jako příloha k maďarskému perkeltu, jako zavářka do polévek nebo se může konzumovat samostatně opečená na sádle s paprikou.
Konzumace tarhoni má velké množství forem. Podává se uvařená ve vodě a smíchaná se zakysanou smetanou nebo vajíčkem. Může se jen lehce podusit na sádle či oleji s cibulkou a následně ochutit například mletou paprikou nebo se může osmažit na slanině s cibulí a ke konci se přidají vařené brambory. Z tarhoni se dá připravit i nevšední příloha.
Arax Těstoviny semolinové drobení Tarhoňa hrubá "Piombi" v bodech:
- druh těstovinové rýže
- malé nočky vyráběné z nudlového těsta
- vhodná jako zavářka do polévek
- nevšední příloha k masu, či zeleninovým pokrmům
- lze konzumovat jako hlavní chod, ideálně na sádle
Ingredience
Semolinová mouka z tvrdé pšenice, voda.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Obsahuje lepek, může obsahovat stopy vajec.
Kalorické tabulky
100 g (v surovém stavu) | |
Energetická hodnota | 1550 kJ / 365 kcal |
Tuky | 1,6 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 74 g |
- z toho cukry | 1,8 g |
Bílkoviny | 13 g |
Sůl | 0,01 g |
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte při teplotě do 22 °C, mimo přímý sluneční svit a při vlhkosti do 70 %.