Bio organica Italia Pesto červené BIO
Bio organica Italia Pesto červené BIO
Bio organica Italia Pesto červené BIO - pravé italské pesto ze sušených rajčat
Jedna z nejznámějších italských omáček, původem z oblasti Ligurie. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit. Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém hmoždíři dřevěnou paličkou.
Tradičně se pesto používá na ochucení těstovin v kombinaci se strouhaným sýrem typu parmezán, nebo k ochucení polévek, případně k masu. Taktéž je výborné i na topinky, jednohubky, bruschetty, tousty jako pomazánka.
Bio organica Italia Pesto červené BIO v bodech:
- vhodné na špagety, pečivo, k dochucení jídel
- pravé italské pesto
- 100% BIO kvalita
Ingredience
Sušená rajčata** 74 %, extra panenský olivový olej* 15 %, bazalka** 10 %, sůl, jablečný ocet*, citronová šťáva*.
** Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství a Demeter.
* Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Kalorické tabulky
100 g | |
Energetická hodnota | 1 039 kJ / 248 kcal |
Tuky | 14,9 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 2,1 g |
Sacharidy | 19,3 g |
- z toho cukry | 8,6 g |
Vláknina | 9,1 g |
Bílkoviny | 4,7 g |
Sůl | 1,5 g |
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte v chladu, suchu a temnu.
- Po otevření uchovávejte v chladu a spotřebujte nejlépe do 10 dnů.