Natural Jihlava Žitný kvásek BIO – 30 g
Natural Jihlava Žitný kvásek BIO – 30 g
Natural Jihlava Žitný kvásek BIO - kvásek pro přípravu domácího chleba
Sušený žitný kvásek v BIO kvalitě pro výrobu žitného kváskového chleba. Odteď si budete moci doma upéct čerstvý, křupavý chléb kdykoli. Stačí přidat mouku, vodu, sůl a droždí, zpracovat těsto a dát péct. Směs obsahuje pouze žitnou mouku a startovací kultury.
Natural Jihlava Žitný kvásek BIO v bodech:
- žitný kvásek pro výrobu domácího chleba
- bio kvalita
- jednoduchá příprava
Balení: 30 g | |||
100 g | |||
Energetická hodnota | 1413 kJ / 334 kcal | ||
Tuky | 1,8 g | ||
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g | ||
Sacharidy | 52 g | ||
- z toho cukry | 1 g | ||
Bílkoviny | 11,2 g | ||
Sůl | 0,01 g |
Ingredience:
Žitná mouka BIO, startovací kultura.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Doporučení výrobce
- Základní recept pro přípravu 1,5 kg žitného chleba: 1000 g žitné mouky, 2 sáčky sušeného kvásku, 700 ml vody, 2-3 čajové lžičky soli, 20 g droždí.
- Světlý chléb: připravené těsto dáme ve formě do nepředehřáté trouby a pečeme asi 80 minut na 180-200°C.
- Tmavý chléb: Nechte těsto ještě o 1 hodinu déle kynout, poté vložte ve formě do předehřáté trouby na 250°C a pečte asi 20 minut. Snižte teplotu na 180°C a pečte dalších 90 minut.
Upozornění
- Potravina.
- Uchovávejte mimo dosah dětí.
- Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.