Vilgain Sušené vaječné bílky ⁠–⁠ 100 % sušená vejce, 81 % bílkovin na 100 g, bez GMO, bez dalších aditiv

Vilgain Sušené vaječné bílky – Perfektní zdroj bílkovin do lívanců, smoothies nebo jako poleva

Chceš si ozvláštnit jídlo kvalitními bílkovinami? Nebo si miluješ dělat omeletu, ze dvou celých vajec a dalších dvou bílků? Vilgain Sušené vaječné bílky ti to umožní hned, a bez rozklepávání vajec či oddělování žloutků od bílků. Vaječná bílkovina je super živočišná bílkovina se všemi esenciálními aminokyselinami bez tuku i cholesterolu.

100% bílek, nic víc

Vejce z belgického podestýlkového chovu se vyklepnou ze skořápky a oddělí se bílky od žloutků. Bílky se pak pasterují – pro zbavení všech potenciálních patogenů a zároveň prodloužení trvanlivosti. Pod vysokým tlakem se pak vstřikují do sušící komory, kde se z nich odpaří voda a vzniká jemný, bílý prášek více než 80 % plnohodnotných bílkovin. Neobsahuje geneticky modifikované suroviny ani jiné složky odvozené z GMO.

Použij je všude tam, kde čerstvá vejce

Naše sušené bílky – podobně jako čerstvé bílky – nemají žádnou vůni. Pyšní se jemnou texturou, dobrou rozpustností, dlouhou trvanlivostí a jednoduchým skladováním.

Můžeš je použít všude tam, kam se jinak hodí čerstvý vaječný bílek. Po vyšlehání s vodou použít jako čerstvý bílek pro přípravu polevy či sněhového těsta. 100 gramů prášku rozmíchaného v 700 ml vody odpovídá přibližně množství bílků z 25 slepičích vajec, což je cca 800 g vaječného bílku. Můžeš si ho ale přidat do kaší i koktejlů jako zdroj kvalitního proteinu pro přípravu koktejlů a kaší. 

Perfektní s ním jsou i dortové piškoty a korpusy, rolády, pusinky, pavlova, sušenky, nákypy, pečivo, makronky, polevy.

Vilgain Sušené vaječné bílky v bodech:

  • pasterované, neochucené vaječné bílky
  • více než 80 % bílkovin ve 100 g
  • nulový obsah tuku, cukru i cholesterolu
  • 4 g směsi odpovídají 1 vejci
  • bez GMO
  • přirozeně bez laktózy
  • široké využití

Ingredience

Vaječný bílek ve formě prášku 100 %.

Původ vajec: Belgie.

Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou zvýrazněny tučně ve složení produktu.

Kalorické tabulky

100 g
Energetická hodnota1510 kJ / 361 kcal
Tuky0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy7,8 g
- z toho cukry0 g
Bílkoviny81,1 g
Sůl3,3 g
Balení: 500 g

Návod k použití

  • Vhodné k dalšímu zpracování.
  • Smíchejte prášek s vodou v poměru 1:7*.
  • Udělejte malé množství kaše.
  • Pomalu se přidává voda a nechává se stát.
  • Míchejte nebo šlehejte do požadované konzistence - ideálně úlplně do hladka.
  • Cukrárny nechávají bílek vždy rozpouštět do druhého dne.
  • Vhodné pro přípravu sladkých i slaných pokrmů.
  • 4 g směsi odpovídají obsahu bílku v 1 vejci.

*100 g prášku rozmícháno v 700 ml vody odpovídá přibližně množství bílku z 25 slepičích vajec (asi 800 g vaječného bílku).

Upozornění

  • Potravina.
  • Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 18 °C.
  • Vilgain s.r.o. (dříve Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno (dříve Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), Ič 29269555.

Oblíbené alternativy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inspiruj se recepty s tímto produktem

Jablečný cheesecake s karamelem

Jablečný cheesecake s karamelem

Čokoládová ovesná kaše s cuketou

Čokoládová ovesná kaše s cuketou

Kokosové řezy z bílků na plech

Kokosové řezy z bílků na plech

Související produkty

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Ostatní také nakoupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Napsat recenzi
4,4
313 hodnocení

Dost hrudkovatí, např. při přidání do míchaných vajíček. Uvítal bych spíše nějaké menší balení tekutých bílků, což se nedá nikde sehnat (Aktin nenabízí vůbec, ostatní min. 1 l balení (které má po otevření trvanlivost pouze 48 hodin.

Skvěle, ideální varianta, jak nastavit omeletu, aby nezbývaly žloutky. Chutné, jemné

výborné na vyšlehání i přidání do receptů jen tak

Dávám do všeho a dobře se s nimi pracuje.

14
zodpovězených dotazů
Dobry den, do kaši nebo napriklad míchaných vajíček je potřeba šlehat s vodou, nebo stačí jen přihodit ke směsi?
Dobry den, do kaši nebo napriklad míchaných vajíček je potřeba šlehat s vodou, nebo stačí jen přihodit ke směsi?
Kolik lžiček nebo polévkových lžic odpovídá jednomu bílku?
Dobrý den, jak je to s vyšleháním do sněhu? Z recenzí nejsem nejmoudřejší - našla jsem jednu kde se píše že to vůbec nejde a další kde je naopak psáno že to jde v pohodě. Neplánujete i menší balení na vyzkoušení?