Vilgain Ostružiny lesní lyofilizované – šetrně sušené mrazem, bohatá chuť i vůně, vysoký obsah vitaminů a minerálních látek
Vilgain Ostružiny lesní lyofilizované – šetrně sušené mrazem, bohatá chuť i vůně, vysoký obsah vitaminů a minerálních látek
Vilgain Ostružiny lesní lyofilizované - voňavé chutné ostružiny bohaté na vitaminy a minerální látky
Vychutnej si (skoro)čerstvé ostružiny i mimo sezónu. Lyofilizované ostružiny chutnají jako právě dozrálé po celý rok. Zvládnou ti vyladit každé sladké jídlo či dezert jak chuťově, tak i náloží vitaminů, které se díky sušení mrazem (lyofilizaci) neničí.
Prudké zmražení zachová vůni, chuť i obsah vitaminů a minerálních látek
Jak takový proces lyofilizace vlastně funguje? Ostružiny nebo jiné ovoce (dokonce i zelenina) jsou vystaveny hlubokému mrazu a poté pomalu vysušovány ve vakuu, čímž se kompletně zbaví vody. Tímto procesem ovoce získá svou typickou lehkost, zachová si svou barvu, vůni, i chuť. Mimo to je ovoce nabité vitaminy, které jsou zachovány jako u ovoce čerstvého, protože na něj nijak nepůsobí teplo. Ostružiny obsahují vitaminy (C, K, E), vlákninu, minerální látky (draslík či mangan) a další prospěšné látky, jako jsou flavonoidy a anthokyaniny, což jsou antioxidanty prospěšné pro zdraví.
Vyšperkování kaší, jogurtů, müsli, zdobení dezertů či náhrada čerstvého ovoce? Tohle všechno lyo ovoce zvládne!
Ovoce sušené mrazem můžeš použít kdekoliv, kde používáš ovoce čerstvé. Můžeš si s ním nazdobit a dochutit kaši, jogurt, müsli s mlékem, nebo smoothie. Velice oblíbené je také pro cukráře, jelikož se s ním dají jednoduše a efektivně zdobit dezerty. Ostružiny se pak dají použít vcelku nebo je můžeš rozdrolit mezi prsty - díky dokonalému vysušení vytvoříš jemný ostružinový prášek. Lyofilizované ovoce má ještě jednu dokonalou vlastnost - jakmile ho namočíš do vody, opět nabobtná a získá svou původní velikost, strukturu a bude k nerozeznání od klasického čerstvého ovoce.
Vilgain Ostružiny lesní lyofilizované v bodech:
- ostružiny sušené mrazem
- zachovávají si barvu, vůni i chuť
- obsahují vitaminy a minerální látky
- k dochucení kaší, jogurtu, müsli, či smoothie
- možné použít jako klasické čerstvé ovoce
Ingredience
Kalorické tabulky
100 g | 30 g | |
Energetická hodnota | 1385 kJ / 331 kcal | 416 kJ / 99,3 kcal |
Tuky | 3,1 g | 0,9 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g | 0,1 g |
Sacharidy | 51 g | 15,3 g |
- z toho cukry | 29 g | 8,7 g |
Bílkoviny | 9 g | 2,7 g |
Sůl | 0,03 g | 0,01 g |
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte při pokojové teplotě, v suchu, mimo přímé sluneční záření.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.