Vilgain Prebiotic Topping Low Sugar ⁠–⁠ Perníček ⁠–⁠ medově hustý topping, s nízkým obsahem cukru, bez umělých sladidel

Vilgain Prebiotic Topping Low Sugar ⁠–⁠ Perníček ⁠–⁠ medově hustý topping, s nízkým obsahem cukru, bez umělých sladidel

Slazeno nekalorickým
sladidlem ze stévie

Většina low sugar toppingů využívá jako sladidlo maltitol, nebo sukralózu, které mohou působit tělu různé obtíže. U našeho toppingu najdeš pouze sladidlo ze stévie, která se obecně považuje za bezpečnou látku přírodního původu. Steviol‑glykosidy jsou 200–300× sladší než cukr a nijak neovlivňují hladinu krevního cukru.

✅ Steviol‑glykosidy ❌ Sukralóza ❌ Maltitol
Bezpečnost
Bezpečnost
Bezpečnost
Žádný vliv na inzulinovou rezistenci Možný negativní vliv na inzulinovou rezistenci Možný negativní vliv na inzulinovou rezistenci
Sladivost
Sladivost
Sladivost
200‑300x sladší než cukr 600x sladší než cukr 70‑90% sladivosti cukru
Mikrobiom
Mikrobiom
Mikrobiom
Nemá negativní vliv na mikrobiom Možný negativní vliv na mikrobiom Nemá negativní vliv na mikrobiom
Trávicí obtíže
Trávicí obtíže
Trávicí obtíže
Bez vědecky zdokumentovaných obtíží Pro lidi s citlivostí na sukralózu může způsobovat bolesti břicha Může způsobovat nadýmání, žaludeční obtíže nebo průjmy