Živina Teriyaki omáčka
Živina Teriyaki omáčka - japonská omáčka autentické sladko‑slané chuti
Živina Teriyaki omáčka je Autentická Teriyaki omáčka z čerstvých surovin, která vznikla ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Autentická japonská omáčka, která je poměrně sladká i slaná zároveň. Poslouží k marinování masa a ryb.
Jedinečná chuť i hutná konzistence získaná dlouhým restováním a vařením. Perfektní je jako základ například do udon nudlí, má kouřovou, lehce ořechovou chuť díky pečenému sezamu a je dokonale vyvážená slanou, sladkou, pepřovou a ovocnou chutí.
Teriyaki omáčka je jedním ze základů japonské kuchyně. Jakmile ji jednou ochutnáš, už bez ni nebudeš chtít vařit. Vynikající kombo tvoří s rýží a nudlemi, je skvělá také na marinování tofu, masa a ryb.
Živina Teriyaki omáčka v bodech:
- teriyaki omáčka z čerstvých surovin
- vyvinuta ve spolupráci s šéfkuchařem Štěpánem Návratem
- sladká a slaná zároveň
- základ japonské kuchyně
- skvělá s nudlemi i s rýží
Ingredience
Teryiaki rozvar [sójová omáčka (pitná voda, sójové boby, pšenice – lepek odstraněn během fermentace, jedlá sůl), cukr třtinový, rýžové víno Mirin (lepkavá rýže, voda, rýže, výtažek z citrónu), voda, česnek, zázvor, shitake houba, mořská řasa, skořice, badyán].
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, celeru a hořčice.
Kalorické tabulky
100 g | |
Energetická hodnota | 772 kJ / 184 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 38 g |
- z toho cukry | 36 g |
Bílkoviny | 4,9 g |
Sůl | 9,2 g |
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte mimo sluneční záření při teplotě do 25 °C, po otevření uchovávejte v ledničče při teplotě do +7 °C a spotřebujte do 7 dnů.