Anonymní uživatel položil(a) otázku
13. 11. 2024

Ahoj, jaký je prosím rozdíl v proteinu na vaření a běžném proteinu izolát?Děkuji

Dobrý den, jedná se o speciální výrobní technologii, která cílí na to, aby protein "vysušoval" těsto v menší míře než protein neupravený. Z hlediska výživy jsou rozdíly takřka zanedbatelné – záleží i na příchuti proteinu, např. Vilgain 87 % Protein na pečení obsahuje 1,6 g tuku, 87 g bílkovin a 0,3 g sacharidů na 100 g, Vilgain Grass‑Fed Whey Protein Isolate jahoda obsahuje 0,8 g tuku, 83,8 g bílkovin a 5,5 g sacharidů na 100 g. Když ale vezmeme v potaz, že dávka je 30 g, jsou tyto rozdíly opravdu zanedbatelné, pokud se např. zrovna nepřipravujete na kulturistické závody a neřešíte každý gram bílkovin/tuku/sacharidů.