barcim00@ položil(a) otázku
před 7 dny

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možná kupovat vaše vilgain proteinové tyčinky či jiné proteinové tyčinky v případě kdy mám laktózovou intoleranci. Děkuji přeji hezký den.

Dobrý den, u laktózové intolerance záleží vždy na vaší individuální snášenlivosti. Součástí Vilgain Protein Bar je totiž mléčný protein, tedy zdroj malého množství laktózy. Celá tyčinka, dle příchutí, obsahuje maximálně (1,3–1,5 g laktózy) – tuto informaci si můžete potvrdit v kolonce nutričních hodnot, konkrétně vás bude zajímat údaj "z toho cukry". Jelikož tato tyčinka neobsahuje přidaný cukr, ani např. ovocnou složku, lze předpokládat, že většinový podíl tohoto čísla bude tvořen právě laktózou. 

Záleží tedy zcela na vás, zda toto množství laktózy zvládáte bez problémů, stejný "problém" bude ovšem u všech tyčinek obsahující protein pocházející z mléka. Jestliže se chcete laktóze skutečně vyhnout, sáhněte po vegan variantách – Vilgain Vegan Protein Bar