Mariana Prachařová

Mariana Prachařová

Miluju dobrý kafe, pozdní brunche a cestování. Věnuju se Instagramu, točím na Youtube, mám s kamarádkou podcast Sarkastický kafe a moderuju pro Primu. Baví mě cvičení a zdravý životní styl♥

Recenze

Tak tahle tyčinka je výborná. Št'avnatá a chuťově fakt karamelová. Sice necítím slaný karamel, ale karamel tam rozhodně je :D

Výrazná chuť višní. Moc dobrý!

Chuťově moc dobrý. Trochu lepivější konzistence, takže bacha na zuby, ale jako sladkost fajn!

Zobrazit více

Instagram @maripracharova

Mariana Prachařová
Mariana Prachařová před rokem

Recept na borůvkový koláč💜
Ještě než začnu péct ten svůj jablečnej a definitivně si tak přivolám podzim, tak jsem chtěla udělat tenhle borůvkovej. Bejt nemocná a kurýrovat se má i svoje plus, že na to mám čas a náladu.
Ingredience:
50g žitné mouky
50g špaldové mouky
půl lžičky kypřícího prášku
špetka soli
110g Skyru
140g erythritolu
půl lžičky mleté vanilky (já použila tu od @vilgain)
1 vejce
trocha vody
100g borůvek
vanilkový kapky (já použila flavdrops z @aktin)
Postup:
Vše prostě a jednoduše smícháte dohromady. Vodu si nechte až na konec, tou si zřeďte těsto, aby nebylo tuhé. Použít můžete i mléko. Taky jsem si nechala na konec vanilkové flavdrops, kterými jsem těsto ještě dosladila a dochutila, ale použít je nemusíte. Jen pak asi přidejte malinko víc sladidla, ale nejlepší je těsto ochutnat a dochutit podle vašich preferencí.
Těsto pak vylijete do dortové formy (já měla menší s průměrem 19cm) a navrch posypete borůvkami. Pečete v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut, ale hlídejte si to. Každá trouba je jiná, takže mám zkušenost to radši nechat na vás.
Koláč jsem pak dala přes noc i do lednice a druhý den byl výborný a vláčný.
Tak zkuste a dejte vědět!
#vilgain

Zobrazit více