Vilgain 81% Protein na pečení
Dotazy
5
zodpovězených dotazů
Lenk
před 3 dny
co je mléčný protein?
Jiří
před 3 dny
Dobrý den, méčný protein je bílkovina získaná z mléka a obvykle se skládá ze dvou hlavních složek: Kasein a Syrovátkový protein . Děkujeme, hezký den.
evafojtikova11
před měsícem
Jak se prosim chova protein pri peceni kvaskoveho peciva? Tzn. testo kyne casto nekolik hodin (pizza testo i dnu) v lednici. Dojde ke zhorseni kvality? Dekuji
Jiří
před měsícem
Dobrý den, pokud má protein v těstě částečně nahrazovat mouku, doporučuji nepřekračovat cca 10 % z celkové hmotnosti mouky (např. 50 g proteinu na 450 g mouky), protože postrádá lepek, který je klíčový pro dobrou strukturu těsta. Pomalé kynutí v lednici naopak může pomoct vytvořit lepší strukturu i chuť. Jen pozor – protein pohlcuje více vody, takže bude potřeba těsto trochu více zavodnit. Zároveň protein lehce omezuje aktivitu kvasnic, proto je dobré s množstvím zacházet opatrně. Každý recept si ale nejlépe sedne až praxí – doporučuji zkoušet a postupně si vytvořit vlastní know-how. Děkujeme, hezký den.
Nikola
před 3 měsíci
Je k proteinu daná aji odměrka?
Anna
před 3 měsíci
Dobrý den, odměrka by měla být součástí každého proteinu. :) Hezký den!
Helena
před 4 měsíci
Dobrý den . Může tento protein i dítě 6 a 8 let ?
Děkuji
Valerie
před 4 měsíci
Zdravím Heleno, pokud chcete použít protein například k pečení, je důležité jej dávkovat opatrně a považovat ho spíše za obohacení stravy než za hlavní zdroj bílkovin.
Pro děti by měly být prioritou přirozené zdroje bílkovin a doplňky stravy by měly být jen výjimečnou součástí jídelníčku. Přeji pěkný den. :)
Zuzana
před 10 měsíci
Ahoj mozem tento protein pouzit aj do jogurtu ci musi sa tepelne upravit?vdaka
Petra
před 10 měsíci
Zdravím Zuzi, protein můžeš použít i do jogurtu :). Krásný den
Zuzana
před 9 měsíci
Ano tak twn klasicky jo ale ci twnto na pecenie tiez mozem