Vilgain Kypřící prášek BIO – bezfosfátový prášek z vinného kamene pro zdravější pečení
Ostatní nakupují společně
Vilgain Kypřicí prášek BIO - bezfosfátový a bezlepkový kypřicí prášek
Ptáš se, co se dá vymyslet na tak běžné přísadě jako je běžný kypřicí prášek? Především jsme se vyhnuli fosfátům a místo toho použili vinný kámen a jedlou sodu. Příliš mnoho fosfátů totiž může způsobovat nerovnováhu fosforu a vápníku ve tvém těle. Další výhodou bezfosfátového prášku je také to, že je bez lepku.
Kypřicí prášek pochází od českého výrobce s dlouholetou tradicí a je v BIO kvalitě. Skvěle se hodí do třeného, křehkého a piškotového těsta, perníků, palačinek apod. Má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.
Vilgain Kypřicí prášek BIO v bodech:
- kypřicí prášek z vinného kamene a jedlé sody
- bezfosfátový a bezlepkový
- BIO kvalita
- český výrobce s dlouholetou tradicí
- 100% recyklovatelný obal
Ingredience
BIO kukuřičný škrob, kypřicí látky (vinany draselné, uhličitany sodné).
Kalorické tabulky
100 g | |
Energetická hodnota | 705 kJ / 166 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 41 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | <0,5 g |
Sůl | 15,4 g |
Doporučení výrobce
- Použijte množství prášku do pečiva, jak je uvedeno ve vašem receptu.
- Ideální pro použití ve standardních a bezlepkových receptech na pečení.
- Těsto zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do trouby.
- Doporučené dávkování (na 0,5 kg mouky): těsta třená - 12 g, těsta křehká - 8 g, těsta knedlíková - 4 g.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte v suchu.
- Vilgain s.r.o. (dříve Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno (dříve Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), Ič 29269555.