odpověděla
Dobrý den, pokud máte pouze laktózovou intoleranci a nikoliv alergii na bílkovinu kravského mléka (lidé si tyto dva pojmy často pletou) bylo by možné vyzkoušet i syrovátkový protein bez laktózy, kde jsou dostupné vzorečky. Z hlediska HIT je velmi těžké takto na dálku posoudit snášenlivost, ale syrovátkový protein může být i při HIT dobře tolerován a kvalita bílkovin i chuť je o poznání lepší než v případě rostlinných proteinů. Samozřejmě se ale ta snášenlivost může lišit.
Co se týče rostlinných proteinů které uvádíte, ty se při HIT uvádí jako nejvhodnější. Teoreticky je možno vyzkoušet i VIlgain Plant Based Protein, který kombinuje hrachový a rýžový protein. Bohužel ale u těchto rostlinných proteinů nejsou dostupné vzorečky.
Pokud tedy nemáte alergii na bílkovinu kravského mléka a tolerujete některé mléčné výrobky, vyzkoušela bych určitě vzoreček výše zmiňovaného syrovátkového proteinu.