odpověděla
Dobrý den, pokud nemá pacient problém s proteiny kravského mléka, doporučuji určitě syrovátkový protein. Nejvyšší množství bílkovin/100 g výrobku má syrovátkový izolát. Cenově výhodněji však vychází syrovátkový koncentrát, kde je množství bílkovin na porci cca jen o 3–4 g nižší, v závislosti na příchuti. Konečné rozhodnutí je samozřejmě na vás, domnívám se ale, že v rámci podpory rekonvalescence by koncetrát byl zcela dostačující. V rámci podpory syntézy svalové hmoty se ještě doporučuji poradit s fyzioterapeutem, nebo přímo zařízením, kde byl hospitalozován, o vhodném způsobu rehabilitace – samotná konzumace proteinu totiž nestačí a svaly potřebují k růstu také stimul v podobě cvičení. Vhodný typ rehabilitace ale silně záleží na typu onemocnění/zranění a stavu pacienta, někdy se může jednat i o cvičení s dopomocí další osoby. Tuto rehabilitaci ale doporučuji nepodceňovat a zjistit si co nejvíce potřebných informací.