Ořechová mouka

Produktů: 6
Řazení
:
Výchozí
Vilgain Mandlová mouka extra jemná
Vilgain Mandlová mouka extra jemná ⁠–⁠ extra jemná mouka z blanšírovaných mandlí
500 g
199 Kč
(40 Kč / 100 g)
Vilgain Kokosová mouka BIO
Vilgain Kokosová mouka BIO ⁠–⁠ jemně aromatická mouka na dezerty bez lepku
500 g
377
49 Kč
(10 Kč / 100 g)
Grizly Mandlová mouka extra jemná
-4 %
Grizly Mandlová mouka extra jemná
1000 g
249 Kč
259 Kč
(25 Kč / 100 g)
Country Life Mouka mandlová
Výhodná cena
Country Life Mouka mandlová
250 g
87 Kč
(35 Kč / 100 g)
LifeLike Mandlová mouka
LifeLike Mandlová mouka
500 g
189 Kč
(38 Kč / 100 g)
Najtelo Mandlová mouka
Najtelo Mandlová mouka
500 g
164 Kč
(33 Kč / 100 g)

Oříškové mouky

Ořechové mouky představují stále oblíbenější alternativu klasické mouky, která je navíc bezlepková. Vyrábí se jemným mletím ořechů, díky čemuž se můžou pyšnit značným podílem zdraví prospěšných mastných kyselin, vlákniny, bílkovin, vitaminů a minerálních látek. Nižší obsah sacharidů je vykoupen vyšším obsahem tuků.

Při práci s ořechovou moukou je třeba dbát na odlišné vlastnosti. Postrádají lepek, který pomáhá držet těsto pohromadě, kvůli vyššímu obsahu vlákniny sají více vody, obzvláště kokosová mouka, a mají větší sklony k připalování se. Z těchto důvodů se oříškové mouky běžně kombinují s dalšími druhy mouk (pro zachování bezlepkovosti např. s pohankovou nebo čirokovou).

Ořechové mouky najdou využití zejména při pečení, přípravě bezlepkových a raw dezertů, ale v exotických kuchyních také při přípravě omáček či dresingů. Oříškové mouky se skladují stejně jako ořechy - v uzavřené nádobě, bez přístupu světla, tepla a vlhkosti, ideálně v lednici.

Zobrazit více Zobrazit méně