Vilgain Ceremoniální matcha BIO – ceremoniální matcha z japonské Shizuoky, jemně hořká umami chuť, z nejmladších lístků první jarní sklizně
Vilgain Ceremoniální matcha BIO – ceremoniální matcha z japonské Shizuoky, jemně hořká umami chuť, z nejmladších lístků první jarní sklizně
Ceremoniální matcha
z japonské Shizuoky
Ručně zpracovaná matcha z první jarní sklizně ti přinese prvotřídní zkušenost přípravy tradičního čajového rituálu.
Prémiový blend s jemně trpkou umami chutí.
Harmonická chuť umami od mistra ceremoniální matchy 🍵
Tohei Maeshima je považován za jednoho z mála mistrů, kteří dokáží kombinací kultivarů dosáhnout mimořádně harmonické chuti – sladké, umami a bez trpkosti. Základem jsou kultivary Yabukita, Saemidori, Gokou, a Okumidori.
Precizní zpracování
od sklizně až po šálek
Matcha se vyrábí z nejmladších lístků první jarní sklizně (Ichibancha). Po krátkém napaření se lístky pečlivě usuší, zbaví stonků a žilek a následně pomalu melou na tradičních žulových kamenech. Na rozdíl od nižších tříd určených k vaření je tato matcha ideální pro pohodové popíjení.
Matcha tak, jak ji připravují v Japonsku
Ceremoniální matchu si můžeš vychutnat každý den i jako součást japonského rituálu. Zalij směs vodou o 80 °C. Připrav si jemnou usuchu nebo hustou koichu, ideálně pomocí bambusové metličky chasen. Matcha se hodí i do studených nápojů nebo s mlékem jako populární matcha latté.
Benefituj tělem i myslí 🧠⚡
Jakou matchu si vybrat?
Vilgain Ceremonial Matcha | Vilgain Matcha |
SKLIZEŇ |
SKLIZEŇ |
První jarní sklizeň (Ichibancha) | Letní sklizeň |
LISTY |
LISTY |
Nejmladší, ručně vybírané | Mladé, ale méně jemné |
BARVA |
BARVA |
Jasně zelená, svěží | Světlejší zelená |
CHUŤOVÝ PROFIL |
CHUŤOVÝ PROFIL |
Umami, bez hořkosti, sladké tóny | Jemná, lehce travnatá |
PRO KOHO JE IDEÁLNÍ |
PRO KOHO JE IDEÁLNÍ |
Pro milovníky matchy, kteří chtějí to nejlepší a nejčistší | Pro ty, kteří s matchou začínají nebo ji chtějí používat všestranně |
koupit | koupit |
Ingredience
BIO pravý čaj zelený (Camellia sinensis) 100 %.
Návod k použití
- Smíchejte 5 g prášku s 80 ml vody (teplota 75‑80 °C).
- Důkladně rozmíchejte.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte v uzavřeném obalu na suchém a chladném místě.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.