Vilgain Tapiokové perly – základ pro rychlou přípravu pudinků a dezertů, vhodné pro celiaky, s neutrální chutí
Vilgain Tapiokové perly – základ pro rychlou přípravu pudinků a dezertů, vhodné pro celiaky, s neutrální chutí
Vilgain Tapiokové perly - bezlepkové perličky ze škrobu hlíz Manioku s jemnou vůní a neutrální chutí
Jsi milovníkem tapiokového pudinku, či jiných bezlepkových dezertů? Pak pro tebe budou tapiokové perly skvělým pomocníkem do kuchyně. Tapiokové perly jsou vyrobeny pouze ze škrobu hlíz keře Manioku, který se pěstuje v dolní a střední oblasti Myanmaru. Tapiokový škrob se následně granuluje do malých perliček o velikosti 2‑4 mm, které dokážou nasát vodu a nabobtnat.
Základ na bezlepkový pudink a další pochoutky
Tapioka je přirozeně bezlepková, takže ji mohou konzumovat i celiaci. Díky jemné vůni a neutrální chuti můžeš tapioku používat k přípravě známého pudinku, či dalších sladkých dezertů nebo klidně na zahušťování.
Vilgain tapiokové perly v bodech:
- granulovaný škrob z hlíz Manioku
- dobře váže vodu
- jemná vůně a neutrální chuť
- ideální k přípravě pudinků a dalších dezertů
- bez lepku
Ingredience
Škrob z kořene Manioku jedlého (tapioky) 90 %, voda 10 %.
Kalorické tabulky
100 g | |
Energetická hodnota | 1487 kJ / 354 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 87,8 g |
- z toho cukry | 3,3 g |
Vláknina | 0,9 g |
Bílkoviny | 0,2 g |
Sůl | < 0,01 g |
Návod k použití:
- Perly propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme do 3 dílů vody, po nabobtnání přidáme tři díly mléka a osladíme.
- Směs vaříme za stálého míchání do zhoustnutí jako pudink, dávkujeme do misek a zdrobíme oblíbeným ovocem nebo čokoládou.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte v suchu a mimo přímé sluneční záření.
- Vilgain s.r.o. (dříve Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno (dříve Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), Ič 29269555.
Oblíbené alternativy
Jak produkt používají ostatní
I ty se můžeš objevit v galerii @Vilgain zmínkou na svém instagramu.