Easy dezert, svačina a snídaně do skleničky? 🤩 Co třeba tapiokový pudink s dokonale šťavnatou strukturou, s kokosovým mlékem a jednou tajnou přísadou? Jakou? Spirulinou, superpotravinou nabitou vitaminy a minerálními látkami, která mu dodá nejenom super živiny, ale taky hezky zelenou barvu! Vyzkoušíte? 😋
1 porce obsahuje
- 313 kcal
- 45 g sacharidů
- 18 g tuků
- 22 g bílkovin
Na 3 porce
- 60 g tapiokových perel
- 200 ml vody
- 2 špetky mořské soli
- 1/2 balení kokosového mléka
- 55 g xylitolu
- 1 čajová lžička Vilgain spiruliny
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 60 g vanilkového proteinu
- 140 g nízkotučného tvarohu
- 1 lžíce xylitolu
- Vilgain spirulina
Postup
-
Nejprve si propláchneme tapiokové perly a necháme je chvíli ve vodě nabobtnat. -
Zalijeme je kokosovým mlékem, přidáme sůl, xylitol a protein a vaříme, dokud nezhoustnnou do pudinkové konzistence (cca 20 minut). Mezitím pravidelně promícháváme, aby se nepřilepily k hrnci. Nakonec přidáme trochu vanilkového extraktu.
-
Směs rozdělíme do dvou misek a do jedné přidáme spirulinu, kterou s tapiokovým pudinkem dobře promícháme. Vzniknou nám tak dvě vrstvy - bílá a zelená.
-
Obě navrstvíme do skleniček: nejprve zelenou vrstvu, poté bílou. Necháme vychladnout. Před podáváním navrch navrstvíme tvaroh s xylitolem a posypeme spirulinou.
Dobrou chuť!