Vilgain Hnědá Basmati Rýže BIO – 500 g

Vilgain Hnědá Basmati Rýže BIO – 500 g

Vilgain Hnědá Basmati Rýže BIO - nejušlechtilejší odrůda rýže, pěstována na úpatí Himalájí v Pákistánu

Basmati je rýže s typickými dlouhými zrny, která má své specifické aroma a oříškovou chuť. Naše basmati rýže je navíc v BIO kvalitě a v hnědé, "natural" verzi.

Nejušchletilejší odrůda rýže, které se jinak přezdívá "královna vůní"

Basmati je nejušlechtilejší odrůda rýže, která je pěstována na polích úpatí Himalájí v Pákistánu, díky čemuž je rýže zavlažována přímo vodou z ledovců. Slovo basmati v překladu z hindštiny znamená "královna vůní", což tuto odrůdu rýže dokonale vystihuje. Basmati rýži poznáš na první pohled dle dlouhých zrn, a také po vůni dle jejího specifického aroma a lehce oříškové vůni a chuti.

Kvalita pěstování rýže a jejího následného balení je na prvním místě

Vilgain Basmati rýže je zpracována a následně balena malou rodinnou firmou v Itálii, která si zakládá na kvalitě a dohledatelnosti svých surovin. Jak každý krok zpracování, tak každá šarže výsledného produktu je přísně kontrolována, aby splňovala veškeré požadavky na kvalitu. Rýže je v BIO kvalitě, což znamená, že byla vypěstována v ekologickém zemědělství a také pochází vždy ze sklizně z jednoho roku.

Vyšší obsah vlákniny, minerálů a vitamínů aneb proč jsme zvolili rýži hnědou

Hnědá rýže obsahuje všechny části zrna, díky čemu si zachovává i všechny důležité živiny, především vlákninu, minerální látky, vitamíny a nenasycené mastné kyseliny. Oproti tomu rýže bílá je zbavena povrchové vrstvy, čímž ztrácí nejbohatší část živin, kterou by mohla obsahovat. Hnědá rýže obsahuje řadu vitamínů, antioxidantů a minerálů. Mezi nejvíce obsáhlé vitamíny v hnědé rýži patří vitamin B1, B3 a B6, mangan, hořčík, fosfor, železo a zinek.

Vilgain Hnědá Basmati Rýže BIO v bodech:

  • nejušlechtilější odrůda rýže
  • pěstována na úpatí Himalájí v Pákistánu
  • typický dlouhý tvar zrn
  • specifické aroma, oříšková chuť
  • zpracováno a baleno rodinnou firmou v Itálii
  • hnědá forma rýže, která obsahuje více vlákniny, minerálů a vitamínů
  • BIO kvalita
Balení: 500 g  
  100 g
Energetická hodnota 1529 kJ / 361 kcal
Tuky 1,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy 77,4 g
- z toho cukry 1,2 g
Vláknina 1,9 g
Bílkoviny 7,5 g
Sůl 0,02 g

Ingredience:

BIO basmati rýže hnědá 100 %.

Země původu: Pákistán.

 

Doporučení výrobce

  • Návod na přípravu: Rýži důkladně propláchněte vodou, nasypejte do hrnce a přidejte vodu. Na každý šálek rýže přidejte 2 šálky vody. Přiveďte k varu a osolte 1 lžičkou soli. Zakryjte hrnec pokličkou a nechte rýži vařit na mírném/středním plameni 20–25 minut. Po celou dobu vaření neodklápějte pokličku a rýži nemíchejte. Po uvaření nechte rýži 5 minut odstát a jemně ji promíchejte vidličkou. Podávejte v kombinaci s polévkou, dušeným masem či kari. 

Upozornění

  • Potravina.
  • Uchovávejte mimo dosah dětí.
  • Skladujte v chladu, na suchém a tmavém místě.

Oblíbené alternativy

__________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________

Související produkty

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________

Ostatní také nakoupili

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________