Vilgain Para ořechy – nasládlé, lehce hořké oříšky, odrůda s druhou největší velikostí jader, zdroj nenasycených tuků a selenu
Vilgain Para ořechy – nasládlé, lehce hořké oříšky, odrůda s druhou největší velikostí jader, zdroj nenasycených tuků a selenu
Vilgain Para ořechy natural - královsky velké ořechy s nasládlou chutí z tropické Amazonie
Para ořech je jedním z nejcennějších produktů Brazílie a dalších oblastí Jižní Ameriky. Známý je také jako brazilský ořech a vyznačuje se nasládlou chutí oříšků s příjemně lehkou hořkostí.
Oproti běžným supermarketům, kde se nejčastěji prodávají pouze jádra ořechů označená jako “midgets” (druhá nejmenší jádra na trhu), jsou ta naše naopak druhá největší, kdy v 1 kg najdeš cca 242–286 jader.
Skvělý zdroj zdraví prospěšných tuků, bílkovin a selenu
Obdobně jako všechny ořechy jsou i para bohaté na nenasycené mastné kyseliny, které pomáhají udržovat správnou hladinu cholesterolu. Obsahují až 20 % bílkovin a 8 % vlákniny. Mezi důležité obsažené mikronutrienty patří měď, fosfor, vitamin E, zinek a hořčík, který patří k nejdůležitějším prvkům v našem těle.
Velmi důležitou složkou je minerální látka selen, přičemž 1 ořech obsahuje 170 % doporučené dávky selenu na den. Selen je nezbytný pro fungování štítné žlázy, imunitního systému a ochraně mozkových buněk. 3‑4 ořechy denně obsahují vydatnou dávku selenu pro běžného strávníka.
A k čemu jsou brazilské ořechy dobré?
Můžeš je chroupat jako svačinku, syrové a bez úpravy. Skvěle se hodí do zeleninových salátů, dezertů, ranní kaše nebo jogurtu například s dalšími oříšky a čerstvým či lyofilizovaným ovocem. Velmi často je najdeš i ve složení různých tyčinek či müsli.
Vilgain Para ořechy natural v bodech:
- křupavé s lehce hořkou chutí
- druhá největší velikost ořechu na trhu
- významný zdroj selenu a hořčíku
- bohaté na nenasycené mastné kyseliny, bílkoviny a vlákninu
- široké spektrum využití
Ingredience
Para ořechy, celé 100 %.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Může obsahovat stopy arašídů, ostatních skořápkových plodů a mléka.
Kalorické tabulky
100 g | |
Energetická hodnota | 2743 kJ / 656 kcal |
Tuky | 66,4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 15,1 g |
Sacharidy | 12,3 g |
- z toho cukry | 2,3 g |
Vláknina | 7,5 g |
Bílkoviny | 14,3 g |
Sůl | 0 g |
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte na chladném a suchém místě.
- Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.