Zelené čaje

Produktů: 5
Řazení
:
Výchozí
  • Vilgain Gunpowder zelený čaj BIO
    Vilgain Gunpowder zelený čaj BIO ⁠–⁠ svěží lehce nahořklá chuť, z mladých čajových lístků, zlepšuje pozornost a náladu
    60 g
    89 Kč (148 Kč / 100 g)
  • Sonnentor Čaj Zelený s jasmínem BIO
    Sonnentor Čaj Zelený s jasmínem BIO
    27 g (18 x 1,5 g)
    14
    95 Kč (352 Kč / 100 g)
  • Green Apotheke Čaj PREMIER Zelený s citronem
    Green Apotheke Čaj PREMIER Zelený s citronem
    40 g (20 x 2 g)
    2
    56 Kč (140 Kč / 100 g)
  • Cupper Zelený čaj BIO
    Cupper Zelený čaj BIO
    Zázvor/limetka 35 g (20 x 1,75 g)
    99 Kč (283 Kč / 100 g)
  • Milford Green Tea
    Milford Green Tea
    35 g (20 x 1,75 g)
    59 Kč (169 Kč / 100 g)

Kvalitní zelené čaje

Zelený čaj se vyrábí z lístků čajovníku čínského. Narozdíl od černého čaje však není zelený čaj fermentovaný a je co nejdříve tepelně ošetřen - u čínských čajů se obvykle využívá sušení na pánvi, u japonských naopak napařování. Tato rozdílná metoda zpracování se podepisuje také na chuti a japonské čaje se vyznačují sladší a zemitou chutí. Zelený čaj je oblíbený stimulantantioxidant. Díky obsahu EGCG, který stimuluje metabolismus, je také oblíbeným doplňkem při hubnutí.

Speciální druh zeleného čaje představuje matcha, která se mele na prášek a vyznačuje se vyšším obsahem chlorofylu.

Kvalitní zelený čaj lze připravovat na více než jeden nálev. U dalších se obvykle zvyšuje teplota vody či délka macerace. Doporučená teplota vody a délka macerace se liší dle čaje. Mezi nejpopulárnější zelené čaje se řadí:

  • gyokura se, stejně jako matcha, před sběrem zastiňují, díky čemuž obsahuje větší procento chlorofylu i kofeinu. Řadí se mezi čaje nejvyšší kvality;
  • gunpowder je původně taiwanský čaj, který je celosvětově populární. Ochutnej Vilgain Gunpowder, původem z Číny, který má typickou lehce nahořklou chuť;
  • sencha patří mezi nejpopulárnější japonské zelené čaje, a vyrábí se z mladých a  jemných lístků čajovníku. Senchu je možné pít teplou i studenou.

V nabídce najdeš také jasmínový čaj, který se vyrábí smícháním zeleného čaje s jasmínovými květy, nebo polozelený čaj Oolong, jehož tajemství spočívá pouze v částečné fermentaci.