Vilgain Miso BIO – tradiční japonská pasta, slaná kořeněná chuť, bez konzervantů a GMO
Vilgain Miso BIO – tradiční japonská pasta, slaná kořeněná chuť, bez konzervantů a GMO
Vilgain Miso BIO - fermentovaná pasta, která dodá chuť jakémukoliv jídlu
Miso pasta je oblíbený a tradiční japonský produkt s bohatou chutí a výraznou vůní, která se vyrábí fermentací ječmene nebo jiných zrn společně se solí a ušlechtilou plísní Aspergillus oryzae, neboli koji. Používá se jako základní ingredience v japonské kuchyni a vytváří hlubokou slanou chuť s lehce kořeněným nádechem.
Naše miso vyrábíme v Česku podle tradiční japonské techniky z ingrediencí z rakouského ekologického zemědělství. Oloupaný ječmen se spaří a naočkuje plísní koji na které roste. Tento ječmen tvoří startovací směs k fermentaci - tu smícháme s vařenou cizrnou a solí a necháme fermentovat. Po 10 týdnech nám vznikne miso.
Bez konzervantů a GMO
Díky pasterizaci a nízkému pH, které se snížilo přirozeně procesem fermentace, miso nepotřebuje žádné další konzervanty, aby dlouho vydrželo. Ve složení tak opravdu najdeš pouze ječmen, cizrnu, sůl a vodu – vše v BIO kvalitě, bez GMO.
Miso využiješ k přípravě polévek, omáček, marinád a dalších pokrmů. Krásně dotvoří typická jídla asijské kuchyně jako sushi, asijské burrito, jarní rolky, bibimbap nebo onigirazu. Kromě toho se ale hodí na dochucení všech druhů pokrmů, jako jsou polévky, saláty, marinády atd.
Tip na přípravu: Miso před použitím rozmíchejte v troše teplé tekutiny a poté z něj vytvořte úžasně krémovou omáčku.
Vilgain Miso BIO v bodech:
- pasta z fermentovaného ječmene a cizrny
- slaná kořeněná chuť
- vyrobeno v Česku dle tradiční japonské receptury
- bez konzervantů
- skvělé dochucovadlo do asijské kuchyně
Ingredience
Loupaný ječmen* 55 %, cizrna* 37 %, jedlá sůl, voda.
*z ekologického zemědělství.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Kalorické tabulky
100 g | |
Energetická hodnota | 683 kJ / 162 kcal |
Tuky | 1,4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 29 g |
- z toho cukry | 0,7 g |
Bílkoviny | 6,3 g |
Sůl | 7,9 g |
Návod k použití
- Miso před použitím rozmíchejte v troše teplé tekutiny a poté z něj vytvořte krémovou omáčku.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte v suchu při teplote 24 °C a chraňte před světlem.
- Po otevření skladujte při teplotě 7 °C a spotřebujte do 30 dnů.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.