Jestli tě taky neminulo tohle čokoládové šílenství, které proletělo svět sociálních sítí, pak dobře poslouchej. Máme tu pro tebe easy tip, jak si takovou "dubajskou čokoládu" vytvořit doma z kvalitních surovin s jasným původem, plnou 100% pistáciového másla a bez nutnosti ve stresu hledat speciální kadayif. Dovnitř jsme totiž dali proteinové crispies, které ti zajistí dokonalý ✨křup ✨ i nějaké ty bílkoviny navíc.
👉🏻 friendly reminder: Vánoce se blíží a Ježíšek je na to sám, tak mu pomoc a připrav tenhle banger třeba jako dárek na poslední chvíli pro tvojí foodie bestie! 🎁
1 porce obsahuje
- 257 kcal
- 13 g sacharidů
- 18 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 12 porcí
- 200 g pistáciového krému
- 250 g Vilgain mléčné čokolády
- čajová lžička kokosového oleje
- 100 g protein crispies - hořká čokoláda
Postup
-
Rozehřej kvalitní čokoládu se lžičkou kokosového oleje. Abychom se co nejvíce přiblížili originální dubajské čokoládě, použili jsme mléčnou čokoládu, ale klidně přidej hořkou podle chuti.
-
Čokoládu nalij do silikonových forem na košíčky, naplň 100% pistáciovým krémem smíchaným s protein crispies (volitelně) a přikryj zbylou čokoládou.
-
Dej do lednice ztuhnout. Pokud se chceš přiblížit originálu ještě více, přidej navrch roztopenou bílou čokoládu a arašídový topping nebo nasekané čerstvé pistácie.
-
A pak už jen vychutnávej jako fancy vánoční cukroví nebo zabal a někoho obdaruj.
Tak šťastný a veselý! 🎄🫶🏻