Zdravé dezerty? No to je naše! tentokrát bychom vás chtěli naučit tyhle jednoduché s mascarpone krémem, plné ovoce. Je to totiž doslova nebe v puse! Tak pojďme na to!
1 porce obsahuje 1 košíček
- 147 kcal
- 11 g sacharidů
- 10,5 g tuků
- 2 g bílkovin
Na 15 porcí
- 250 g listového těsta
- 200 g mascarpone
- 300 g ovoce
- 50 g třtinového moučkového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- citrónová kůra
- 1 vejce
Postup
-
Předehřejte troubu na 180 °C.
-
Rozválejte listové těsto na tloušťku asi 3 mm a vykrajujte kruhy o průměru, který odpovídá formičkám na muffiny.
-
Formičky lehce vymažte máslem a vložte do nich vykrojené kruhy těsta, aby vytvořily košíčky.
-
Vejce rozklepněte, rozšlehejte a potřete povrch těsta. Toto pomůže košíčkům získat zlatavou barvu.
-
Pečte v předehřáté troubě po dobu 12‑15 minut nebo dokud košíčky nejsou zlatohnědé. Poté je vyjměte a nechte vychladnout.
-
Mezitím v míse smíchejte mascarpone, cukr moučku, vanilkový extrakt a citronovou kůru (z jednoho citronu), dokud nezískáte hladký krém.
-
Naplňte košíčky mascarpone krémem. To můžete udělat pomocí lžíce nebo zdobícího sáčku s koncovkou.
-
Nakonec přidejte oblíbené ovoce (jako jahody, maliny, kiwi, borůvky) a podávejte!