Čokoláda a banán jsou nesmrtelné duo. A co teprve když spojí síly s vychlazeným vanilkovým krémem, ve kterém příjemně křupou oříšky! Mňam!
Žádný strach! Kvůli této sloní slze žádný slon netesknil. Naopak.
1 porce obsahuje
- 118 kcal
- 9 g sacharidů
- 6 g tuků
- 7 g bílkovin
Na 21 porcí
- 4 vejce
- 35 g špaldové mouky
- 30 g čokoládového proteinu
- 15 g kakaa
- 40 g erythritolu
- 1 balení vanilkového pudingu
- 250 ml mléka
- 250 g tvarohu
- 200 g ricotty
- 30 g vanilkového proteinu
- 30 g erythritolu
- 70 g vlašských ořechů
- 2 banány
- 100 g hořké čokolády
- 1 lžíce kokosového oleje
Postup
-
Troubu předehřejeme na 160°C.
-
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sladidlem do husté pěny. K žloutkům přimícháme prosetou mouku a kakao. Opatrně po částech přimícháme sníh z bílků.
-
Žloutky vyšleháme se sladidlem do husté pěny. Postupně přidáme taky mouku, kakao a proteinový prášek. Nakonec opatrně a po částech přimícháme sníh z bílků.
-
Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 10 minut v předehřáté troubě.
-
Po upečení necháme těsto pár minut vychladnout. Potom ho položme na nový kus pečicího papíru a přetočíme na druhou stranu. Čistou utěrku srolujeme a položíme na střed korpusu, který přes ni opatrně přehneme, aby vznikl tvar připomínající sloní slzu. V tomto tvaru necháme korpus úplně vychladnout.
-
Mezi tím si připravíme krém. Pudink uvaříme podle návodu, ale použijeme jen 250 ml mléka, aby byl pořádně hustý. Po stažení z plotny do něj zamícháme proteinový prášek, sladidlo, tvaroh a riccotu. Nakonec přidáme taky najemno nasekané ořechy.
-
Vychladlý korpus opatrně pootevřeme, aby se nezlomil. Potřeme ho polovinou krému. Doprostřed položíme banány, na které rozetřeme druhou polovinu krému.
Těsto dobře přitlačíme, aby se spojil vrchní okraj se spodním.
-
Čokoládu a kokosový olej spolu roztopíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Promícháme, aby vznikl jemný krém.
Na kus pečicího papíru postavíme mřížku a na ni položíme dezert. Ten potom políváme připraveným krémem a rovnoměrně roztíráme. Pracujeme rychle, než čokoláda ztuhne.
-
Hotový dezert dáme do lednice ideálně přes noc, aby hezky ztuhl a chutě se propojily.
-
Nezapomeňte se s námi o tu vaši sloní slzu podělit na Instagramu pod hashtagem #aktinrecepty.