Sloní slza: dezert ke kávičce

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
30 min.
101 Líbí se mi Komentáře
2
Uložit recept
Sloní slza: dezert ke kávičce

Čokoláda a banán jsou nesmrtelné duo. A co teprve když spojí síly s vychlazeným vanilkovým krémem, ve kterém příjemně křupou oříšky! Mňam! 

Žádný strach! Kvůli této sloní slze žádný slon netesknil. Naopak. 

1 porce obsahuje 1 kus řezu

  • 118 kcal
  • 9 g sacharidů
  • 6 g tuků
  • 7 g bílkovin

Na 21 porcí

Na těsto:
Na krém:
Navíc:

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 160°C.

  2. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sladidlem do husté pěny. K žloutkům přimícháme prosetou mouku a kakao. Opatrně po částech přimícháme sníh z bílků.  

    Sloní slza: dezert ke kávičce

  3. Žloutky vyšleháme se sladidlem do husté pěny. Postupně přidáme taky mouku, kakao a proteinový prášek. Nakonec opatrně a po částech přimícháme sníh z bílků.  

  4. Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 10 minut v předehřáté troubě.

    Sloní slza: dezert ke kávičce

  5. Po upečení necháme těsto pár minut vychladnout. Potom ho položme na nový kus pečicího papíru a přetočíme na druhou stranu. Čistou utěrku srolujeme a položíme na střed korpusu, který přes ni opatrně přehneme, aby vznikl tvar připomínající sloní slzu. V tomto tvaru necháme korpus úplně vychladnout.

  6. Mezi tím si připravíme krém. Pudink uvaříme podle návodu, ale použijeme jen 250 ml mléka, aby byl pořádně hustý. Po stažení z plotny do něj zamícháme proteinový prášek, sladidlo, tvaroh a riccotu. Nakonec přidáme taky najemno nasekané ořechy.

    Sloní slza: dezert ke kávičce

  7. Vychladlý korpus opatrně pootevřeme, aby se nezlomil. Potřeme ho polovinou krému. Doprostřed položíme banány, na které rozetřeme druhou polovinu krému.

    Těsto dobře přitlačíme, aby se spojil vrchní okraj se spodním. 

    Sloní slza: dezert ke kávičce

  8. Čokoládu a kokosový olej spolu roztopíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Promícháme, aby vznikl jemný krém.

    Na kus pečicího papíru postavíme mřížku a na ni položíme dezert. Ten potom políváme připraveným krémem a rovnoměrně roztíráme. Pracujeme rychle, než čokoláda ztuhne. 

    Sloní slza: dezert ke kávičce

    Sloní slza: dezert ke kávičce

  9. Hotový dezert dáme do lednice ideálně přes noc, aby hezky ztuhl a chutě se propojily. 

    Sloní slza: dezert ke kávičce

  10. Nezapomeňte se s námi o tu vaši sloní slzu podělit na Instagramu pod hashtagem #aktinrecepty.

    Sloní slza: dezert ke kávičce

    Sloní slza: dezert ke kávičce

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
101 Líbí se mi Uložit recept