Jednoduchý a nenáročný dezert pro mlsné jazýčky. Vyber si, která chuť je ti nejbližší nebo zkus rovnou všechny. Pozvi své přátele a vychutnejte si společně zdravější verzi známé mousse.
1 porce obsahuje
- 372 kcal
- 19,6 g sacharidů
- 20,5 g tuků
- 23,8 g bílkovin
Na 2 porce
- 200 g kokosového mléka
- 70 g Vilgain extra jam - jahoda
- 20 ml javorového sirupu
- 200 g kokosového mléka
- 100 g polotučného tvarohu
- 20 g kokosového cukru
- 60 g arašídového másla
- 150 g skyru
- 60 g čokopeciček
- 1 avokádo
- 1 čajová lžička kakaa
- 20 ml kokosového mléka
- 30 g čokoládového proteinu
Postup
-
Kokosové mléko dáme přes noc do lednice, aby se nám oddělila tuhá část od tekutého mléka.
Jahodová pěna:
Z vychlazeného kokosového mléka oddělíme tuhou část a přendáme do mísy. K tuhé části můžeme přilít i trochu tekutého kokosového mléka.
Tuhou část kokosového mléka vyšleháme.
K ušlehanému kokosovému mléku přidáme jahodový džem a javorový sirup. Společně promícháme.
Jahodovou pěnu přendáme do dvou skleniček a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
-
Arašídová pěna:
Z vychlazeného kokosového mléka oddělíme tuhou část a přendáme do mísy. K tuhé části můžeme přilít i trochu tekutého kokosového mléka.
Tuhou část kokosového mléka vyšleháme.
Přidáme tvaroh, kokosový cukr a arašídové máslo. Společně vyšleháme.
Arašídovou pěnu přendáme do dvou skleniček a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
-
Čokoládová pěna:
Čoko pecičky necháme rozpustit nad vodní lázní.
Zralé avokádo oloupeme a přendáme do mixéru společně se skyrem, kakaem, proteinem, kokosovým mlékem a rozpuštěnou čokoládou.
Umixujeme do jemné pěny.
Čokoládovou pěnu přendáme do dvou skleniček a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
-
Dobrou chuť.