Kdo by nemiloval legendární spojení lehce slaných arašídů a sladké čokolády! My vám ho tentokrát přinášíme v osvěžující verzi nepečeného dezertu, který skvěle poslouží jako sladká tečka po svátečním obědě, ale i jako lehká plnohodnotná svačina do skleničky!
1 porce obsahuje 1 sklenička
- 318 kcal
- 12,5 g sacharidů
- 19 g tuků
- 22 g bílkovin
Na 3 porce
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 250 g ricotty
- 5 lžic erythritolu
- 20 g kakaa
- 25 g práškového arašídového másla
- 40 g lámané čokolády
- 1 lžíce 30% smetany ke šlehání
- špetka soli
Postup
-
-
Ve větší míse spolu promíchejte dohladka tvaroh s ricottou, erythritolem a špetkou soli.
-
Směs rozdělte na dvě poloviny - jednu vymíchejte s kakaem a druhou s práškovým arašídovým máslem.
-
Připravte si čokoládovou polevu - čokoládu rozlámejte na drobné kousky, přidejte k ní lžíci smetany a společně za stálého míchání opatrně zahřívejte ve vodní lázni. Případně použijte mikrovlnku, dokud se čokoláda nerozpustí a nespojí se se smetanou.
-
Začněte s vrstvením dezertu - na dno skleniček dejte lžíci čokoládové směsi, na ni lžíci arašídové směsi a zalijte lžičkou čokoládové polevy. Tento postup opakujte, dokud vám všechny ingredience nedojdou. Skleničky ozdobte podle libosti a nechte alespoň pár hodin vychladit v lednici. Dobrou chuť!
-