Najít v mrazáku čoko‑košíčky s lahodnou kešu náplní a domácí marmeládou je jako najít poklad. A to nejen, když vás dožene mlsná. Prostě vždycky!
#veganfriendly
1 porce obsahuje
- 95 kcal
- 6 g sacharidů
- 7 g tuků
- 2 g bílkovin
Na 10 porcí
- 80 g hořké čokolády
- 5 g kokosového oleje
- 50 g kešu ořechů
- 5 g kokosového oleje
- 5 g čekankového sirupu
- 1/2 čajové lžičky soli
- 70 g mražených malin
- 10 g čekankového sirupu
- 5 g chia semínek
- šťáva z 1/4 pomeranče
Postup
-
Nejdříve si připravíme marmeládu. Na pánvi vaříme maliny s pomerančovou šťávou a čekankovým sirupem tak, aby maliny roztály a rozvařily se do marmeládové konzistence. Nakonec přidáme chia semínka, stáhneme plamen a směs dáme do lednice.
-
Na kešu vrstvu budeme potřebovat pořádný mixér. V něm rozmixujeme všechny potřebné ingredience do hladké, máslovité konzistence. Mezi mixováním si dáváme pauzy, abychom ten náš stroj nezavařili. Zabere to okolo deseti minut.
-
Čokoládu dáme společně s kokosovým olejem na 30 sekund roztopit do mikrovlnky. Poté rozmícháme do hladka.
-
A potom už hurá na vrstvení! Na dno malého papírového košíčku přijde nejprve vrstva čokolády, na ni kešu náplň, marmeláda a nakonec opět čokoláda.
-
Hotové košíčky posypeme, čím je libo, aby na oko dobře vypadaly a ještě lépe chutnaly.
-
Dáme zmrazit, ideálně přes noc.