Máš chuť na sladkou tečku, ale tlačí tě čas? Tyhle italské ruličky canolli jsou pecka, no a my ti ukážeme, jak si je připravit jednoduše a hlavně rychle. Na základ jsme totiž použili naše Mini Pizza Base a to bys nevěřil/a, jaká bomba to je... tak se o tom přesvědč sama/sám a vyzkoušej tuhle dobrotu!
1 porce obsahuje
- 167 kcal
- 19 g sacharidů
- 8 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 4 porce
- 4 mini základy na pizzu
- 80 g ricotty
- 30 g hořké čokolády
- 1/2 čajové lžičky mleté vanilky
- 20 g čekankového sirupu
- 10 g pistácií
Postup
-
Z Mini Pizza Base si vytvoříme trubičky. Konce placek zakápneme čekankovým sirupem, aby se k sobě kraje po srolování hezky přilepily a nakonec propíchneme párátkem
Trubičky dáme péct dokřupava na 180 °C asi 5‑10 minut.
-
Upečené trubičky necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém. V misce smícháme ricottu, vanilku a čekankový sirup.
-
Konce trubiček namočíme do roztopené hořké čokolády a necháme ztuhnout.
-
Krém přendáme do zdobícího pytlíku a trubičky naplníme. Konce posypeme nasekanými pistáciemi a můžeme podávat.
-
Tak dobrou chuť!