Tyhle cupcaky nejsou jen oku‑lahodící záležitost, ale také gastronomický zážitek.
Samotné těsto je měkké a šťavnaté díky citronové kůře. Srdce cupcaků tvoří osvěžující lemon curd, který poblázní tvé chuťové buňky na maximum. A nakonec lehoučký vanilkový krém, který celou tu krásu dotahuje do dokonalosti.
Pusťte se do toho s námi!
1 porce obsahuje
- 274 kcal
- 22 g sacharidů
- 14 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 11 porcí
- 200 g špaldové mouky
- 60 g kokosové mouky
- 40 g erythritolu
- 1/2 balení kypřicího prášku
- 40 g máku
- kůra z 1 citrónu
- 200 ml mléka
- 3 vejce
- 25 g ghee
- 1 šťáva z citrónu
- 30 g vanilkového proteinu
- 4 žloutky
- 40 g erythritolu
- 2 šťáva z citrónů
- 50 g ghee
- 250 g tvarohu
- 150 g ricotty
- 30 g vanilkového proteinu
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Ve větší míse smícháme sypké ingredience – mouky, proteinový prášek, sladidlo, kypřící prášek, citrónovou kůru a mák.
-
V jiné míse společně vyšleháme mléko, vejce, roztopené ghíčko a citrónovou šťávu.
-
Tekutou směs přilijeme k té sypké a vytvoříme těsto, kterým naplníme formu/košíčky na muffiny po okraj. Pozor, aby měly prostor na vyběhnutí!
-
Pečeme v předehřáté troubě přibližně 20 minut.
-
Mezi tím si připravíme citrónový krém neboli lemon curd. Citróny omyjeme a kůru nastrouháme na co nejjemnějším struhadle. Smícháme všechny ingredience a ve vodní lázni za pravidelného míchání je zahříváme tak dlouho, dokud nezhoustnou do hustého krému. Necháme vychladnout.
-
Na přípravu lehkého vanilkového krému stačí smíchat všechny potřebné ingredience a nechat krém vychladit v lednici.
-
Do vychladlých "muffinů" opatrně vydlabeme ďůlek pomocí tenké škrabky na jablka. Každý ďůlek naplníme lemon curd až po okraj. Šikovně poslouží malá čajová lžička.
-
Vychlazený krém vložíme do cukrářské zdobičky a načančáme cupcaky podle vlastního gusta. Vršek můžeme posypat ještě trochou máku.
-
Hotové cupcaky vyfotíme, nasdílíme na Instagram s označením @aktinrecepty.
Dobrou chuť.