Podzim a skořice, nerozlučitelná dvojka, kterou miluje každý! A co taky miluje každý? No přece trdelník!
Může být něco lepšího, než si ho udělat kdykoli, jednoduše a z pohodlí domova? Ne! Souhlasíme a proto vám ukážeme, jak na tuhle dobrotu.
1 porce obsahuje 1 trdelník
- 597 kcal
- 81 g sacharidů
- 28 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 3 porce
- 250 g polohrubé mouky
- 50 g ghee
- 10 g droždí
- 2 žloutky
- 2 čajové lžičky třtinového cukru
- 100 ml mléka
- 50 g xylitolu
- 2 čajové lžičky skořice
- 20 g ghee
- Vilgain Cheat Spread čokoláda a skořice
Postup
-
Jako první si vytvoříme kvásek tak, že do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a posypeme lžící mouky. Kvásek přikryjeme utěrkou a dáme do tepla 10‑15 minut vzejít. -
Do větší misky dáme mouku, žloutky, roztopené ghee a následně kvásek. Vypracujeme těsto, které dáme do tepla přikryté utěrkou na 35‑45 minut kynout.
-
Nakynuté těsto si rozdělíme na 3 stejné díly a z každého vyválíme dlouhý pruh cca 1,5 cm široký. Vyválený pruh jemně přejedeme válečkem aby byl plochý.
-
Vyválené pásky obtočíme kolem zavařovací sklenice pokryté pečícím papírem.
Tip: aby pečící papír držel na sklenici, přilepíme ho kouskem těsta.
-
Trdelníky lehce potřeme vodou a pečeme v troubě cca 12‑15 minut na 180 °C.
-
Ještě teplé trdelníky potřeme roztopeným ghee a obalíme ve směsi xylitolu a skořice. Pro ještě lepší chuť vnitřek vymažeme oblíbeným oříškovým krémem.