Skořicoví šneci k podzimu prostě patří a rozhodně bys je tenhle rok neměl/a vynechat! Někdy je ale celkem nadlidský úkol najít si několik hodit na jejich pečení, kdy musíš čekat, než ti vykyne těsto... To ale neznamená, že si je nemůžeš připravit mega rychle, a přitom se neochudit o skvěle vyladěnou chuť. Stačí ti k tomu jen pár ingrediencí a mikrovlnka, díky které máš tenhle podzimní musthave ready do 3 minut!
Jasně, můžeš si říct, že když je koupíš v kavárně nebo supermarketu, taky nemusíš čekat bůh ví jak dlouho, ale tyhle domácí si připravíš čerstvé, vždy z kvalitních surovin, s mnohem menším množstvím cukru a naopak hned 15 g bílkovin na porci! A to chceš! 🤝🏻
1 porce obsahuje
- 235 kcal
- 20 g sacharidů
- 11 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 1 porci
- 30 g špaldové mouky
- 15 g vanilkového proteinu
- 2,5 g kypřicího prášku
- 5 kapek vanilkových stevia drops
- 14 g ghee
- 15 g řeckého jogurtu
- 12,5 g třtinového cukru
- 1 g skořice
- 10 g ghee
- 30 g řeckého jogurtu
- 7 g medu
- 3 kapky vanilkového extraktu
Postup
-
Roztop ghee a smíchej ho v misce se všemi ingrediencemi na těsto.
-
Těsto si rozválej do tenkého proužku, ten pomaž roztopeným ghíčkem, posyp cukrem a skořicí a sroluj do šneka.
-
Šneka dej do zapékací mističky a dej do mikrovlnky asi na 30‑45 sekund.
-
Pak už jen vyndej, nech chvíli vychladit, dokonči polevou z řeckého jogurtu a vychutnávej!