Podzim už je cítit ve vzduchu a dýně ve špajzce netrpělivě čeká na zpracování! Kam ji ale tentokrát dát... co třeba do donutů? Přidat k ní taky skořici, která je krásně provoní a naplnit je oříškovým máslem? Věřte, že tenhle dezert vám sychravé dny jistojistě zlepší!
1 porce obsahuje
- 226 kcal
- 22 g sacharidů
- 13 g tuků
- 4 g bílkovin
Na 6 porcí
- 120 g hladké mouky
- 1 vejce
- 90 g dýňového pyré
- 50 g ghee
- 35 g kokosového cukru
- 25 g zakysané smetany
- 2 čajové lžičky skořice
- 5 g kypřicího prášku
- Vilgain Cheat Spread čokoláda a skořice
Postup
-
V misce si vyšleháme vejce společně s cukrem, následně ke směsi přidáme roztopené ghee a zbytek ingrediencí na těsto. Mícháme, dokud nevznikne hladká směs.
-
Formičky na donuty si potřeme ghee a vysypeme moukou, aby šly donutí lehce vyndat. Těstem plníme cca do ¾.
Kdo si bude chtít donuty vylepšit náplní, tak dá těsto do ½ , přidá 1‑2 lžičky oříškového čokoládového másla a pak doplní zbytek těsta.
-
Pečeme 12‑15 minut na 175 °C.
-
Upečené donuty necháme pár minut vychladnout a následně lehce potřeme roztopeným ghee a obalíme ze všech stran ve směsi xylitolu a skořice. Nakonec můžeme donuty pokapat oblíbeným ořechovým máslem, tak dobrou chuť!