Extra jednoduché na přípravu a jako z Donuterie!
Kdo by odolal těmto donutům? Představujeme ti vyváženou a zdravou verzi, díky které si můžeš tuhle dobrotu dopřát klidně každý den.
1 porce obsahuje 1 donut
- 124 kcal
- 15 g sacharidů
- 5 g tuků
- 8 g bílkovin
Na 10 porcí
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 35 g vanilkového proteinu
- 40 g erythritolu
- 1 lžíce mleté vanilky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 2 vejce
- 1 odtučněný řecký jogurt
Postup
-
Troubu si předehřejeme na 175 °C. -
Ve větší misce si smícháme všechny sypké ingredience (mouku, protein, sladidlo, mletou vanilku a prášek do pečiva).
-
Oddělíme žloutky od bílku, které vyšleháme ve větší míse v tuhý sníh.
-
Následně do sypké směsi přidáme žloutky, odtučněný řecký jogurt, vyšlehané bílky a jemně zamícháme.
-
Vezmeme si formu na donuty, kterou dle potřeby vymažeme tukem. Pak už jen těsto opatrně rozdělíme do formiček a dáme péct cca na 15 minut.
-
Mezitím si připravíme polevu. Jednoduše ve vodní lázni rozehřejeme čokopecičky s kokosovým olejem.
Tip: Dej pozor, ať se ti nedostane voda do čokolády, srazila by se.
-
Lehce vychladlé donuty namáčej v polevě a zdob čímkoliv. My jsme použili lyofilizované maliny, arašídy a kokos.
Dobrou chuť!