Konečně je dýně zase všude! Tak ji pojďme dát všude, kam je to jenom možné. Dneska třeba do téhle extra vláčné bábovky.
1 porce obsahuje
- 170 kcal
- 22 g sacharidů
- 7 g tuků
- 5,2 g bílkovin
Na 18 porcí
- 200 g dýňového pyré
- 250 g měkkého tvarohu
- 3 vejce
- 150 g třtinového moučkového cukru
- 250 g hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1 čajová lžička skořice
- 50 ml Vilgain grass - fed ghee
- špetka soli
- 85 g hořké čokolády
Postup
-
Předehřejte si troubu na 180 °C.
-
V míse smíchejte tvaroh, dýňové pyré, vejce a moučkový cukr do hladké směsi.
-
V jiné míse promíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl.
-
Pomalu přidávejte suchou směs do mokré a míchejte, dokud nebudou všechny ingredience dobře spojeny. Postupně přilévejte rozpuštěné ghee a míchejte dohladka.
-
Směs nalijte do formy na bábovku, kterou jste předem vymazali a vysypali moukou.
-
Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut (nezapomeňte na test špejlí!)
-
Po vyndání z trouby nechte bábovku vychladnout.
-
Pak už jen vyklopte z formy, polijte hořkou čokoládou a můžete podávat. Tak dobrou chuť!