Nejdříve vás do kuchyně přiláká její neodolatelně svěží vůně. Třpytivě lesklá poleva vás oslní a vy se do ní prostě musíte pustit. Při každém soustu vám mezi zuby příjemně praská mák v doprovodu šťavnatých borůvek a vy si jen tak plujete na vlně vláčné textury a lahodné chuti.
1 porce obsahuje
- 155 kcal
- 16 g sacharidů
- 7 g tuků
- 7 g bílkovin
Na 12 porcí
- 320 g špaldové mouky
- 60 g vanilkového proteinu
- 30 g xylitolu
- 3 lžíce máku
- 1/2 balení kypřicího prášku
- 4 vejce
- 450 ml mléka
- 60 g kokosového oleje
- 2 šťáva z citrónů
- kůra z 2 citrónu
- 125 g borůvek
- 10 g ghee
- 30 g kokosu
- 1 šťáva z citrónu
- 20 g xylitolu
Postup
-
Ve velké míse smícháme suché ingredience – mouku, proteinový prášek, xylitol, mák a kypřicí prášek. -
Přidáme vejce, mléko, roztopený kokosový olej a šťávu i kůru z citrónů. Vše společně hněteme, dokud nám nevznikne celistvé těsto. Nakonec vmícháme borůvky.
-
Formu vymažeme ghí a poté vysypeme kokosem. Dovnitř nalijeme hotové těsto a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, dokud povrch není zlatý a těsto se nepřestane lepit na špejli.
-
Bábovku necháme vychladnout a poté ji vyklopíme z formy. Mezitím si připravíme polevu důkladným smícháním ingrediencí, a nakonec celou bábovku polijeme. Na Instagram přidáváme s hashtagem #aktinrecepty a pak už jen sbíráme lajky a vychutnáváme.