Citronovo-maková bábovka ze špaldové mouky

Michaela
Michaela Dobiášová
60 min.
12 Líbí se mi Komentáře
4
Uložit recept
Citronovo-maková bábovka ze špaldové mouky

Nejdříve vás do kuchyně přiláká její neodolatelně svěží vůně. Třpytivě lesklá poleva vás oslní a vy se do ní prostě musíte pustit. Při každém soustu vám mezi zuby příjemně praská mák v doprovodu šťavnatých borůvek a vy si jen tak plujete na vlně vláčné textury a lahodné chuti. 

Obsahuje 1 kus řezu

  • 155 kcal
  • 16 g sacharidů
  • 7 g tuků
  • 7 g bílkovin

Ingredience

Na bábovku
Na polevu
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Citronovo-maková bábovka ze špaldové moukyVe velké míse smícháme suché ingredience – mouku, proteinový prášek, xylitol, mák a kypřicí prášek. 

  2. Přidáme vejce, mléko, roztopený kokosový olej a šťávu i kůru z citrónů. Vše společně hněteme, dokud nám nevznikne celistvé těsto. Nakonec vmícháme borůvky.

  3. Formu vymažeme ghí a poté vysypeme kokosem. Dovnitř nalijeme hotové těsto a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, dokud povrch není zlatý a těsto se nepřestane lepit na špejli. Citronovo-maková bábovka ze špaldové moukyCitronovo-maková bábovka ze špaldové mouky

  4. Bábovku necháme vychladnout a poté ji vyklopíme z formy. Mezitím si připravíme polevu důkladným smícháním ingrediencí, a nakonec celou bábovku polijeme. Na Instagram přidáváme s hashtagem #aktinrecepty a pak už jen sbíráme lajky a vychutnáváme.Citronovo-maková bábovka ze špaldové moukyCitronovo-maková bábovka ze špaldové mouky

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
12 Líbí se mi Uložit recept