Podzim i dýňová sezóna jsou už nějaký ten pátek v plném proudu. My ale s dýňovou náloží ještě nekončíme! Už jste zkoušeli dýňový chlebíček? Tenhle vláčný dezert plný koření k podzimnímu pečení neodmyslitelně patří a neměl by uniknout ani vaší pozornosti.
Čím jiným si zpříjemnit tyto sychravé dny než skvělým dezertem, že? Tak hurá na něj!
1 porce obsahuje
- 120 kcal
- 10 g sacharidů
- 6 g tuků
- 5,5 g bílkovin
Na 12 porcí
- 200 g dýňového pyré
- 150 ml kefíru
- 1 vejce
- 30 g ghee
- 150 g celozrnné špaldové mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 30 g Erythritol & Stévie
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 2 čajové lžičky skořice
- 1 čajová lžička mleté vanilky
- špetka soli
- 40 g pekanových ořechů
Postup
-
Ve větší míse spolu promíchejte všechny tekuté ingredience, tedy dýňové pyré, kefírové mléko, vejce a rozpuštěné zchladlé máslo. Dejte si pozor, aby vejce s kefírem měly pokojovou teplotu a těsto se nezdrclo. Vymíchejte dohladka a dejte stranou.
-
V další misce spolu následně promíchejte všechny sypké ingredience - mouku, protein, skořici, mletou vanilku, špetku soli, sladidlo a prášek do pečiva.
-
Postupně pak vmíchejte všechnu sypkou směs k tekuté tak, aby vám vzniklo hladké těsto.
-
Hotové těsto nalijte do chlebíčkové formy a zasypte předem nasekanými pekanovými ořechy.
-
Pečte v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut dozlatova.
-
Dobrou chuť!