Takhle voňavý, měkký, vláčný a hlavně čokoládový chlebík se tak často nevidí. Navíc si s ním splníte jednu z denních porcí zeleniny. Potěšíme i ty, kteří vylizují mísu. Tohle extrémně chutné těsto za to opravdu stojí. Na přípravu vám stačí 15 minut, jedna mísa a pár ingrediencí.
1 porce obsahuje
- 112 kcal
- 12,1 g sacharidů
- 6,4 g tuků
- 3,4 g bílkovin
Na 23 porcí
- 3 vejce
- 100 g práškového sladidla
- 220 g řepy
- 70 g oleje
- 150 g hořké čokolády
- 10 g kakaa
- 30 g čokoládového proteinu
- 2 čajové lžičky Vilgain instantní kávy
- 130 g celozrnné špaldové mouky
- 1/2 balení kypřicího prášku
Postup
-
Vejce vyšleháme ve větší misce se sladidlem (můžete část nahradit cukrem) do pěny. Po částech přilíváme olej a dále šleháme.
-
Uvařenou a oloupanou řepu si nastrouháme na jemno a přidáme k vyšlehaným vajíčkům. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni (jde to i v mikrovlnce) a zamícháme do směsi.
-
Do misky dále prosejeme kakao, špaldovou mouku s práškem do pečiva a protein. Přidáme uvařenou kávu (30 ml vody a káva) a už pouze jemně promícháme, aby se všechny ingredience spojily. Těsto vylijeme do vhodné formy, může být podlouhlá nebo oválná. Naše měla na délku 37 cm a na šířku 12 cm, takže měl koláč tvar chlebíku. Pečeme na 170 stupňů 50–60 minut. Záleží i na výšce těsta.
-
Věříme, že bude chutnat i vám! Nezapomeňte se s námi podělit o vaše fotky pod #aktinrecepty :)