Voňavý a vláčný čokoládový chlebík, na jehož přípravu vám stačí 15 minut, miska a pár ingrediencí

Kristína Močková
Kristína Močková před 10 měsíci
75 min. 15 min. přípravy, 60 min. pečení
Voňavý a vláčný čokoládový chlebík, na jehož přípravu vám stačí 15 minut, miska a pár ingrediencí

Takhle voňavý, měkký, vláčný a hlavně čokoládový chlebík se tak často nevidí. Navíc si s ním splníte jednu z denních porcí zeleniny. Potěšíme i ty, kteří vylizují mísu. Tohle extrémně chutné těsto za to opravdu stojí. Na přípravu vám stačí 15 minut, jedna mísa a pár ingrediencí. 

1 porce obsahuje Jeden kus má přibližně: 38 g

  • 112 kcal
  • 12,1 g sacharidů
  • 6,4 g tuků
  • 3,4 g bílkovin

Na 23 porcí

Postup

  1. Vejce vyšleháme ve větší misce se sladidlem (můžete část nahradit cukrem) do pěny. Po částech přilíváme olej a dále šleháme.  

  2. Uvařenou a oloupanou řepu si nastrouháme na jemno a přidáme k vyšlehaným vajíčkům. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni (jde to i v mikrovlnce) a zamícháme do směsi. 

  3. Do misky dále prosejeme kakao, špaldovou mouku s práškem do pečiva a protein. Přidáme uvařenou kávu (30 ml vody a káva) a už pouze jemně promícháme, aby se všechny ingredience spojily. Těsto vylijeme do vhodné formy, může být podlouhlá nebo oválná. Naše měla na délku 37 cm a na šířku 12 cm, takže měl koláč tvar chlebíku. Pečeme na 170 stupňů 50–60 minut. Záleží i na výšce těsta.  

  4. Věříme, že bude chutnat i vám! Nezapomeňte se s námi podělit o vaše fotky pod #aktinrecepty :) 

Poděkuj autorovi
86 lidí již poděkovalo
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu